Zomerse storm zorgt voor veel wateroverlast in Helmond

Op woensdagavond 17 juni, iets voor zeven uur, leek de hel te zijn losgebarsten boven Helmond. De aangekondigde onweersbuien brachten veel bliksem, onweer en wateroverlast. Maar daar bleef het ook niet bij.

De hagelstenen ter grootte van erwten kwamen uit de lucht en kletterden op de daken, straten en in de plassen water. De grote hoeveelheden water zorgden ervoor dat de rioleringen in korte tijd zwaar overbelast raakten. Straten kwamen blank te staan en omdat het riool het vele water niet kwijt kon, kwam het bij veel huizen omhoog in toiletten, aanrecht en doucheputjes. Op social media zien wij veel foto’s en video’s van ondergelopen straten en overlopende riolering.

Schades

De hoeveelheid schademeldingen ten gevolge van de storm valt eigenlijk nog wel mee. Er zijn tot nu toe nog maar enkele meldingen bij de 112 meldkamer binnengekomen van wateroverlast.

Voorspelling voor de rest van de avond:

Volgens Buienalarm.nl hebben wij nu de grootste piek gehad en volgen er alleen nog enkele regenbuien. Morgen zullen wij de dag beginnen met wat zon maar in de loop van de dag bestaat de kans dat wij opnieuw geconfronteerd gaan worden met regen en mogelijk onweer.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Jason Gerritsen

Ditisonzewijk.nl - Helmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *