• Zomer Parkpret

Geen zomerkermis maar wel twee weken lang Zomer Parkpret.  Tot eind augustus is er toch volop activiteit aan de Havenweg in Helmond. Aangezien er geen kermis komt heeft de gemeente Helmond bedacht om toch iets te regelen zodat de bezoekers en hun kinderen het toch naar de zin hebben. Ze  kunnen een beetje kermis vieren. Er staat een groot reuzenrad, een kleine draaimolen, een suikerspinwagen en een bungeetrampoline voor kleintjes op het Havenplein.

Op vrijdag 31 juli werd het reuzenrad  op een ludieke wijze geopend.  In de middag werden munten uitgedeeld aan de jeugd. Zij moesten een jeugdwandeling maken in het centrum en deze eindigde op het Zomer Parkpret terrein.

Wie een beetje hoogtevrees heeft en niet in het reuzenrad durft kan ook terecht voor een lekkere suikerspin of popcorn. En voor de allerkleinsten stond er een draaimolen en een bungeetrampoline. Veel kinderen waren ehter bij het water te vinden van het nieuwe Burgemeester Geukerspark. Zij zochten waarschijnlijk verkoeling op deze warmste dag van het jaar. Het blijft een mooi gezicht…

Zomer Parkpret is open van maandag t/m donderdag en zondag van 13.00 tot 20.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 22.00 uur. Op 13 augustus sluiten de attracties om 19.00 uur. In verband met hiermee is de Havenweg tussen de Havenbrug en Havenweg nr. 30 tot vrijdag 14 augustus 00.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Omleidingen worden ter plaatse aangegeven. Houd afstand en rekening met elkaar. Het terrein is groot genoeg om elkaar voldoende ruimte te geven, maar let zelf ook goed op, want alleen samen krijgen we corona onder controle.  (Bron gemeente Helmond)

Verslag en foto’s: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *