Heb je zin om met een groep natuurgeïnteresseerden op pad te gaan? Dat kan.

We doen een wandeling rond het Buntven en door het Zandbos. De route hebben we in de hand, niet het weer! Maar wie zou zich daardoor tegen laten houden; elk weertype leent zich uitstekend voor een stevige boswandeling. En elk weertype heeft zijn eigen charme en levert andere beelden op of er nu op dat moment een behaaglijk zonnetje schijnt, het onstuimig waait, of mogelijk zelfs somber weer met mist en nevelflarden; begin december is het allemaal mogelijk.

Het Zandbos heeft zich de laatste decennia van een saai productiebos met voornamelijk dennen ontwikkeld tot gevarieerd gemengd bos. Er is flink gedund waardoor het bos op veel plekken meer open geworden is en er ruimte is ontstaan voor een gevarieerde bodemflora.

Op diverse plekken zijn naaldbomen door stormen geveld. Het dode hout wordt niet opgeruimd maar zorgt voor nieuwe dynamiek in het bosecosysteem.

De wandeling slingert door het bos over smalle kronkelige paadjes, langs brede lanen en langs de oevers van het Buntven. Loop mee, geniet van de buitenlucht en van de geuren in het bos. Bovendien kunnen op zo’n tocht  natuurlijk ook mooie plaatjes geschoten worden!

Deze twee uur durende doorstap-wandeling van 5 kilometer is gratis en je hoeft je van te voren niet aan te melden. Deelname is gratis. We starten om 14.00 uur. Raktseweg 2, nabij kwekerij het Plantenpark, 5732 RV Deurne.

Contactpersoon Anne Regts emailadres: anregts@gmail.com


Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:      info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond, #Cultuur, #Kunst, #Calamiteiten, #Evenementen, #Zakelijk,
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen.Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door IVN Helmond

Het IVN is het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Overal in het land bestaan lokale IVN-afdelingen die zijn aangesloten bij de landelijke vereniging. De vereniging organiseert activiteiten die schoonheid van de natuur te laten ervaren. Het streven daarbij is het stimuleren van plezier, verwondering en aandacht, betrokkenheid, zorg en verantwoordelijkheid voor natuur en milieu. Het IVN wil het natuur- en milieubesef bevorderen in de breedste zin van het woord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *