Zeker 1,5 miljoen euro extra kosten voor sportcampus De Braak

De droombubbel van sport- en beleefcampus barstte toen Helmond Sport onlangs aankondigde uit het traject te stappen voor de bouw van een nieuw stadion. Daardoor moet de gemeente weer terug naar de tekentafel en moeten er nieuwe plannen gemaakt worden. Extra kosten worden geschat op zo’n anderhalf miljoen euro.

Het bouwen van de sportcampus loopt ook minimaal een jaar vertraging op. Tot die conclusie kwamen wethouders Harrie van Dijk (sport) en Serge van de Brug (financiën) tijdens de extra ingelaste gemeenteraadsvergadering op woensdagavond. De vergadering werd ingepland, omdat vorige week bekend werd dat Helmond Sport uit het traject stapt voor de sport- en beleefcampus De Braak.

Een nieuw plan

“Het kan nog steeds een succes worden”, gaf wethouder sport Harrie van Dijk aan tijdens het debat. Er moet nu een nieuw plan gemaakt worden voor de inrichting van de Braak. “We gaan een alternatief plan ontwikkelen. Dat zorgt wel voor vertraging van een jaar.” Ook op financieel gebied zijn er grote gevolgen voor de gemeente. “Er zijn investeringen gemaakt voor niks,” vertelt wethouder Serge van de Brug van de afdeling financiën. “Dat is zonde.”

Besloten vergadering

Er komt een besloten vergadering van de gemeenteraad waarin openlijk (ook over stukken die niet openbaar gemaakt mogen worden) om helderheid te krijgen over veel vragen die er nog zijn. Daarmee hoopt de gemeenteraad tot een oplossing te komen over hoe nu verder te gaan met De Braak. In die vergadering kunnen geen besluiten worden genomen in kader van de ontstane situatie rondom Helmond Sport.

Actie van supporters Helmond Sport

Voorafgaand aan de vergadering werd aan de Kasteeltraverse boven het kanaal een vlag opgehangen door de supporters van Helmond Sport (zie foto). Dat spandoek diende als statement richting de gemeenteraad over het debat dat gevoerd wordt.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *