PVC-vloeren: hoe kiest u de beste kwaliteit?

PVC-vloeren winnen aan populariteit. Geen wonder, want het zijn prima alternatieven voor een laminaatvloer of houten vloer. Onderhoudsvriendelijk, strak en slijtvast. Maar het is belangrijk om goed op de kwaliteit te letten. Want er zit veel verschil in het aanbod. Hoe herkent u een kwalitatief goede PVC-vloer?

Een belangrijke graadmeter om de kwaliteit van een PVC-vloer te bepalen, is de dikte van de toplaag, ook wel beschermlaag genoemd. Deze varieert van 0,3 tot 0,7 millimeter, de meest voorkomende diktes zijn 0,4 en 0,55 millimeter. Hoe dikker deze laag, hoe slijtvaster de vloer. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden voor het beoogde gebruik van de nieuwe PVC-vloer. In een woonkamer kiest u beter voor een iets dikkere beschermlaag dan in bijvoorbeeld een slaapkamer.

Verschil kwaliteit PVC-vloeren
Een ander groot verschil zit in de constructie van de PVC-vloerdelen. Goedkopere vloeren worden doorgaans gemaakt van PVC-poeder. Er zijn veel weekmakers nodig om dit poeder te kunnen verwerken tot vloerdelen. Ook komen er in de loop der jaren kleine poederdeeltjes vrij, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Vooral voor huizen met kinderen en huisdieren raden wij dergelijke vloeren af.

Een alternatief zijn PVC-vloeren die van vast PVC zijn gemaakt. Bij de productie van deze vloeren zijn geen schadelijke weekmakers gebruikt en er komen ook geen stofdeeltjes vrij tijdens het gebruik. Het zijn daarom kind- en diervriendelijke vloeren.

Krimpen en uitzetten
Dat een houten vloer na verloop van tijd kan gaan werken, dat is algemeen bekend. Maar ook PVC-vloeren kunnen krimpen en uitzetten onder invloed van temperatuur en vochtigheid. Dit zien we voornamelijk bij PVC-vloeren van slechtere kwaliteit. Als u kiest voor een PVC-vloer van hogere kwaliteit, zal het werken van de vloer tot een minimum beperkt blijven.

Bij Smits&Smits vindt u een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige PVC-vloeren. Wij hebben ruim 30 jaar ervaring en hebben in de loop der jaren een uitgekiend assortiment samengesteld. Zoals u van ons gewend bent, kunnen wij u ook op het gebied van PVC-vloeren geheel ontzorgen. Van vrijblijvend advies bij u thuis of in onze showroom tot het vakkundig leggen van uw nieuwe vloer.

Bent u op zoek naar een nieuwe PVC-vloer van hoge kwaliteit? Laat u verrassen door ons aanbod. Wij hebben onder andere PVC-vloeren van de volgende merken:

  • Novilon
  • Belakos
  • Therdex
  • COREtec

The Rigid

The Rigid is de nieuwste trend op het gebied van PVC-vloeren. Met The Rigid tovert u elke ruimte snel om tot een ware beleving! The Rigid is een clicksysteem, hierdoor is het plaatsen nog nooit zo eenvoudig geweest. De vloer kan direct gelegd worden over een bestaande vloer of over een ondervloer met kleine oneffenheden, egaliseren is hierbij niet nodig. Door het clicksysteem is ook lijm niet meer nodig, in tegenstelling tot een drybackvloer of gelijmd systeem.

The Rigid PVC-vloeren zijn geschikt voor elke leefruimte. Deze vloer kan in combinatie met vloerverwarming, is geluiddempend, heeft een hoge druk-, kras- en vlekbestendigheid en werkt vrijwel niet uit.

Benieuwd hoe u de juiste PVC-vloer kiest? Lees hier meer over de verschillende soorten PVC-vloeren!

Wij adviseren u graag in onze showroom!

NIEUW! We hebben nu ons eigen huismerk PVC-vloeren. De kwaliteit en service die u al ruim 30 jaar van ons gewend bent voor de beste prijs. In onze showroom laten wij u graag de unieke eigenschappen van deze vloeren zien.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00