Alleen op afspraak open.

Een lastige tijd voor winkeliers in heel Nederland op dit moment. Zeker met de extra maatregelen die het kabinet heeft genomen voor de bestrijding van het coronavirus. Blijf je open of doe je winkel dicht?

Blijf je open dan krijg je te maken met allerlei regels waaraan jij en je klanten moeten houden. Afstand bewaren , niet meer dan 3 personen tegelijk in de winkel, alleen met pin betalen, alles na elke handeling ontsmetten etc.

Ga je dicht dan weet je zeker dat je omzet misloopt en wellicht ook klanten gaat verliezen.

Een aantal winkeliers in Helmond heeft daarom voor een tussenoplossing gekozen: zij zijn open op afspraak.

Je kunt een afspraak inplannen op een door jou gekozen datum en tijdstip. De winkel is dan speciaal voor jou beschikbaar. Je bent de enige klant in deย  winkel en kan dan rustig rond kijken.

Een voorbeeld van een winkel die op afspraak werkt is Tiendas Diferentes aan de Markt 45a in Helmond Centrum. “Voor ons de enige mogelijkheid om fatsoenlijke service aan onze klanten te bieden” zegt Jeanette Hendriks eigenaresse van Tiendas Diferentes.

“Service staat bij ons hoog in het vaandel en we willen dan ook alle aandacht op de klant richten die op dat moment in de winkel is. De 1,5 meter afstand maatregel is te handhaven. Daarvoor hebben we al een veiligheidszone ingericht bij de kassa. Al moet ik zeggen dat het wel vreemd voelt om zo betalingen af te handelen.
Maar ik kan, in mijn eentje, niet รฉn een klant te woord staan en tegelijkertijd een “scherp deurbeleid” toepassen op een fatsoenlijke manier.
Daarom hebben we besloten de winkel ๐™–๐™ก๐™ก๐™š๐™š๐™ฃ ๐™ค๐™ฅ ๐™–๐™›๐™จ๐™ฅ๐™ง๐™–๐™–๐™  te openen. Voor zolang het kan en mag”

๐„๐ž๐ง ๐š๐Ÿ๐ฌ๐ฉ๐ซ๐š๐š๐ค ๐ฆ๐š๐ค๐ž๐ง ๐ค๐š๐ง ๐จ๐ฉ 4 ๐ฆ๐š๐ง๐ข๐ž๐ซ๐ž๐ง:

๏ผŠ๐“๐ž๐ฅ๐ž๐Ÿ๐จ๐ง๐ข๐ฌ๐œ๐ก: via 06-40408060
๏ผŠ๐๐ž๐ซ ๐ฆ๐š๐ข๐ฅ: tiendas@diferentes.biz
๏ผŠ๐•๐ข๐š ๐Ÿ๐š๐œ๐ž๐›๐จ๐จ๐คmessenger: @tiendasdiferentes of via het boekingssysteem van facebook

We spreken dan een datum en tijdstip af, zodat je alleen of met maximaal 2 personen kunt winkelen.
De deur gaat op dat moment ook op slot, zodat er niemand anders binnen kan komen.

#steundelokaleondernemer

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl โ€“ Helmond โ€“ Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wรญj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Tiendas Diferentes

Diferentes is anders en uniek. We verkopen trendy en hippe Fair Trade en duurzame artikelen, maar ook handgemaakte, gerecyclede en biologische producten. Van zeep tot soep en van herbruikbare wattenschijfjes tot thee