Workshops radio en podcast maken voor kinderen

“Wil jij ook praten als een DJ, het nieuws lezen, reclame maken of moppen vertellen op de radio?” In vier middagen kunnen kinderen in de helmondse bibliotheek leren hoe je met je stem en geluid een radio-uitzending of podcast (online radio) maakt. 

In de Expeditie Podcastbende leren kinderen zelf een podcast maken, een soort radio-uitzending die je op elk moment kunt beluisteren. Als een echte journalist gaan ze te werk en maken ze zelf de inhoud voor een radio-uitzending. Natuurlijk wordt de radioshow ook echt opgenomen, zodat vriendjes en familie het kunnen beluisteren.

Het thema dat centraal staat, sluit aan bij de Kinderboekenweek: ‘En toen?’ De Expeditie bestaat uit vier workshops met een opbouw in moeilijkheidsgraad. Zo leren deelnemers eerst de basis, daarna gaan ze steeds een stapje verder.

Op donderdag 1 oktober start deze serie workshops in Bibliotheek Helmond Peel en op dinsdag 6 oktober in Someren. Kosten: éénmalig €20,- voor de vier middagen samen. Voor jeugd van 8 t/m 12 jaar. Vooraf aanmelden is noodzakelijk www.bibliotheekhelmondpeel.nl/techlab

 

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *