Workshop-aanbod voor vrijwilligers uitgebreid

Het aanbod van workshops voor vrijwilligers is uitgebreid. Kijkend naar de behoefte van vrijwilligersorganisaties en verengingen zijn nieuwe workshops en trainingen ontwikkeld. O.a. op het gebied van werven van vrijwilligers, communicatie, vrijwilligersbeleid en presenteren. Alle trainingen worden verzorgd door professionals van LEVgroep en zijn doorgaans gratis voor vrijwilligers uit de gemeenten waar LEVgroep actief is. Het totale aanbod is te vinden op www.lerenmetlev.nl/vrijwilligers    

“Veel maatschappelijke organisaties, verenigingen en bewonersinitiatieven zijn op zoek naar vrijwilligers. We hebben daarom trainingen opgezet ‘Werven van vrijwilligers’ en ‘Wervende vacatures schrijven’. De reacties van de deelnemers waren zeer positief, reden om ze komende periode nogmaals aan te bieden”, vertelt Renske Bartels van Leren met LEV/Vrijwilligerswerk Helmond.

De komende periode biedt leren met LEV o.a. de volgende workshops aan:

  • 5 februari Vrijwillligerswerk Goed Geregeld (Best)
  • 11 februari In veilige handen (Son en Breugel)
  • 13 februari Fondsenwerving (Helmond)
  • 19 maart Social media voor beginners (Helmond)
  • 21 maart                Spreken in het openbaar (Geldrop)
  • 16 april Werven van vrijwilligers (Helmond)
  • 14 mei Communicatieplan voor vrijwilligersorganisaties (Helmond)
  • 25 juni Moeilijke gesprekken, hoe doe je dat? (Helmond)

Aanbod op aanvraag

Naast de geplande workshops en trainingen, is het ook mogelijk om bij voldoende belangstelling over andere onderwerpen een training aan te bieden. Ook hiervan staan er diverse op leren met LEV.  “Suggesties voor nieuwe trainingen zijn altijd welkom. Deelnemers van de training ‘Communicatieplan voor vrijwilligersorganisaties’ gaven aan dat ze het lastig vinden om gesprekken te voeren met vrijwilligers die niet goed op hun plek zitten. Daar zijn we nu een training voor op aan het zetten die we in juni van dit jaar aanbieden”, vertelt Rosanne Muileboom van Leren met LEV/Vrijwilligerswerk Helmond.

Meedoen?

Aanmelden kan via de website www.lerenmetlev.nl/vrijwilligers. Met vragen kun je contact opnemen met Rosanne Muileboom, rosanne.muileboom@levgroep.nl, telefoon 06 14 89 02 91 of Renske Bartels, renske.bartels@levgroep.nl, telefoon 06 89 97 06 53 .

 

Op www.lerenmetlev.nl vind je naast trainingen voor vrijwilligers ook trainingen voor inwoners en beroepskrachten.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door LEVgroep Helmond

Leven en samenleving veranderen voortdurend. Het is belangrijk dat ieder mens individueel tot zijn recht kan komen. Dat kan alleen in relatie tot anderen: thuis... Meer weergeven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *