Het wordt een geweldig leuke zomer bij Kasteel Helmond!

Speciaal tijdens de zomerperiode (6 juli t/m 25 augustus) wordt Kasteel Helmond omgetoverd tot Zomerkasteel Helmond. Met alle zomerse toeters en bellen van de partij. Oh, dat wordt genieten! Want onder andere de kasteelbewoners uit het verleden komen er tot leven. Zij vertellen over wat zij doen op het kasteel. Ook kun je meehelpen met de kok helpen met kruiden vijzelen, de dienstmeid met zilver poetsen en de timmerman met schaven. En zo is er nog veel meer, bekijk het programma!

Zomerprogramma 6 juli t/m 25 augustus

Dinsdag t/m donderdag

  • 11.00-16.30 uur: de kasteelgidsen laten je de mooiste plekjes in het kasteel zien en vertellen je spannende kasteelverhalen.
  • 11.00-16.30 uur: doe mee met de workshop leren buideltas maken, leren armband maken/bewerken, prinsessenhoed of ridderhelm versieren, wapenschild of houten zwaard beschilderen.
  • Ontrafel het zoldermysterie! Spannend, want je leert hier alles over de grote kasteelbrand in 1549. De zoldertour gaat door bij temperaturen tot 28 graden. Ze zijn te reserveren om 11-12-13-14-15-16 uur. Aanmelden kan tot op de dag zelf aan de balie van het museum. Je moet wel goed ter been zijn en ouder dan 8 jaar om de zoldertour te kunnen doen.
  • De kasteelbewoners (iedere dag tref je andere bewoners) vertellen over hoe ze vroeger leefden op het kasteel. Allemaal hebben ze hun eigen geheimen, problemen en belevenissen! Kun jij ze vinden? Laat je meeslepen door hun bijzondere verhalen.
  • Ontmoet de Valkenier op 17 t/m 24 en 31 juli en op 7 t/m 14 augustus tussen 13.00 en 15.30 uur op het binnenplein van het kasteel. Je mag zo’n prachtige vogel op je hand nemen, en een foto maken. De Valkenier vertelt je alles wat je maar wil weten over de vogels. En je leert meer over hoe de vogels vroeger werden ingezet door de kasteelheer bij de jacht.

  Zaterdag en zondag

  • 12.00-16.30 uur de kasteelgidsen laten je de mooiste plekjes in het kasteel zien en vertellen je spannende kasteelverhalen.
  • 12.00-16.30 uur: doe mee met de workshop leren buideltas maken, leren armband maken/bewerken, prinsessenhoed of ridderhelm versieren, wapenschild of houten zwaard beschilderen.
  • Ontrafel het zoldermysterie! Spannend, want je leert hier alles over de grote kasteelbrand in 1549. De tour over de authentieke en eeuwenoude zolder gaat door bij temperaturen tot 28 graden. Je kunt de tour reserveren om 13-14-15-16 uur via nl/kasteel-helmond/bezoekersinformatie-2/rondleidingen/brand-op-zolder/. Aanmelden kan ook nog op de dag zelf aan de balie van het museum. Je moet wel goed ter been zijn en ouder dan 8 jaar om de zoldertour te kunnen doen.
  • De kasteelbewoners (iedere dag tref je andere bewoners) vertellen over hoe ze vroeger leefden op het kasteel. Allemaal hebben ze hun eigen geheimen, problemen en belevenissen! Kun jij ze vinden? Laat je meeslepen door hun bijzondere verhalen.

 Gezellig en lekker! Picknicken in de kasteeltuin 

Honger gekregen van het kasteelbezoek? Ga met een goedgevulde picknickmand met diverse broodjes, fruit, drankjes, versnaperingen en plaid heerlijk picknicken in de kasteeltuin of geniet van een kopje koffie met gebak op het terras op het binnenplein. Je kunt dagelijks picknicken of iets drinken op het buitenterras tijdens openingstijden van het kasteel.

Tarieven

Voor de workshops betaal je €5 toeslag bovenop het entreebewijs. De zoldertour kost €2,50 exclusief een entreeticket. De roofvogeldemonstratie, verhalen van de kasteelgidsen & kasteelbewoners, speurtochten en middeleeuwse spellen zijn gratis toegankelijk met een geldig entreebewijs.

Goed bereikbaar

Kasteel Helmond is een museumlocatie van Museum Helmond, samen met Kunsthal Helmond. Het stadskasteel is gemakkelijk bereikbaar en bevindt zich in het centrum van Helmond. Parkeren (betaald) kan op circa 200 meter afstand onder de parkeergarage Kasteel-Traverse. Met de trein: stap uit op station Helmond en volg de borden.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Museum Helmond

In het kasteel, de grootste waterburcht van Nederland, beleef je het kasteelverhaal. Ook ontmoet je kasteelbewoners uit vroegere eeuwen. Het kasteel vertelt zijn verhaal. Je maakt het allemaal mee: hoe er oorlog werd gevoerd, Hoe het kasteel werd gebouwd, hoe en wat de bewoners er aten, hoe er omgegaan werd met de liefde en met vrouwen en kinderen. Je leert meer over de leefwijze van de verschillende, elkaar opvolgende adelijke families als de Van Berlaers, de Cortenbachs, de Van Arbergs en de Wesselmannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *