Stichting “Hart Voor Het Hout” heeft een slimme oplossing bedacht waardoor alle bewoners van woonzorgcentrum Savant Alphonsus ook tijdens de coronacrisis hun dierbare kunnen blijven ontmoeten. Vandaag werd dan ook de mobiele ontmoetingsruimte door burgemeester Blanksma geopend.

De mobiele ontmoetingsruimte is een kantoorunit, met daarin twee compartimenten die door een glazen wand afgescheiden zijn van elkaar. Hierbinnen wordt er gecommuniceerd via een intercomsysteem en beide compartimenten hebben een eigen ingang. De unit is zo ingericht dat de tafels en stoelen plaats kunnen maken voor een rolstoel of ziekenhuisbed. Na elke ontmoeting wordt deze kantoorunit grondig gereinigd. Het idee voor de mobiele ontmoetingsplek komt van Harrie Blankers en Anton van Lieshout.

Woonzorgcentrum Alphonsus had langere tijd geen bezoek

De steeds maar aanhoudende berichten over de gesloten woonzorgcentra en dat hierdoor de bewoners geen bezoek kunnen ontvangen werd de heren te veel. Beiden hebben een zwak voor senioren en zijn van mening dat deze treurige situatie niet langer kon blijven voortduren en dat het tijd werd om dat te veranderen. Zo ontstond het idee om een mobiele ontmoetingsruimte te regelen  voor de bewoners van het woonzorgcentrum van Savant en hun dierbaren.

Sponsoren

Spontaan melden zich vanuit hun vriendenkring al snel sponsoren die dit project financieel willen ondersteunen, met meerdere potentiële sponsoren wordt de komende weken contact opgenomen. Om het geld op gepaste manier te beheren en te besteden is er per direct een stichting opgericht die de naam “Hart Voor Het Hout” heeft gekregen. Naast Harrie en Anton hebben inmiddels ook Huub Jonkers, Brent van Hoof en Peter Slegers zich aangesloten bij deze stichting, om zo een voltallig bestuur te vormen.

Meer informatie over deze nieuwe stichting en haar doelstellingen volgt in een later stadium. De mobiele ontmoetingsruimte is afgelopen week geplaatst op het terrein van Savant Alphonsus in Mierlo Hout. Deze wordt op dit moment gereed gemaakt voor gebruik. Naar verwachting zullen de eerste ontmoetingen tussen de bewoners en hun dierbaren deze week plaats kunnen vinden.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *