Gisteren, de 13e november was de lucht aardig zwart aan het worden boven de bouwplaats waar Wooncorporatie Woonpartners aan het bouwen is. En het duurde niet lang of de regen plensde neer op het terrein. Het was het project Zonnevlinder waar het te doen was.

Toch waren er enkele mensen die rondliepen op het terrein. Het waren mensen van de gemeente Helmond, van het IVN onder andere Ad Adriaans(voorzitter) en Jan van Bommel,  en Femke Jochems van de Vogelbescherming Nederland. Zij is de projectmedewerker van de Vogelbescherming en als laatste natuurlijk de wijkreporter van Ditisonzewijk.nl. Zij kwamen bijeen om de reden dat Woonpartners in de nieuwe woningen zwaluwen- en dwergvleermuizen kasten liet inbouwen. We praten over Dwergvleermuizen maar dat kunnen soms ook gewone vleermuizen zijn. In totaal werden er achtenvijftig dwergvleermuiskastjes in gemetseld en drieënzestig zwaluwenkasten. Voor degenen die denken aan een houten- of stenen kastje voor de vleermuizen komt bedrogen uit. Het lijkt een gewone grijze tegel met een gleuf onderin. Dit is dus de vleermuizenkast. Aangezien er geen wethouder aanwezig was (Vorige keer was het wethouder Erik de Vries), werd het metselen gedaan door een bouwvakker die er elke dag aanwezig was. Dus waren de aanwezige gasten gauw klaar met de officiële handeling en vluchtten iedereen snel naar huis of een schuilplek want het bleef regenen…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *