Woning aan Vossenstraat vier maanden gesloten

De burgemeester van Helmond heeft vandaag, donderdag 13 augustus de benedenverdieping van een woning aan de Vossenstraat voor 4 maanden gesloten. Op de benedenverdieping van de woning zijn drugs aangetroffen. Een hoeveelheid die boven de norm voor eigen gebruik ligt. 

De woning is onderzocht als gevolg van een grootschalige aanpak tegen drugsgerelateerde overlast in de Helmondse binnenstad. Hierin trekken de gemeente, de politie, de Belastingdienst, het OM en andere diensten samen op om de stad veiliger te maken.

Aanleiding besluit

De politie heeft op 18 juni een onderzoek ingesteld bij de woning. Zij trof bij het doorzoeken van de benedenverdieping 132 amfetamine aan en andere zaken die wijzen op handel in drugs.

De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester van Helmond. Op basis van de feiten en omstandigheden heeft de burgemeester besloten tot de tijdelijke sluiting.

De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie. Zowel de eigenaar als de ondernemer hebben een zienswijze ingediend. Die zijn afgewezen.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *