Een wonderlijk kerstconcert met Accordeana

Drie jaar na de succesvolle theaterproductie Umdè’k er zo van haaw, is accordeonorkest Accordeana uit Helmond gestart met de voorbereidingen van opnieuw een bijzonder productie; een muzikale kerstvertelling voor jong en oud. Accordeana neemt u dit jaar mee in een wonderlijke kerstbelevenis.

Bijna 70 jaar geleden werd accordeonvereniging Accordeana opgericht door de Arie Willems. De Helmonder Arie Willems was één van de eerste hoofdvakdocenten accordeon op de conservatoria van Tilburg en Amsterdam. Naast het ontwikkelen van methodieken en technieken voor het accordeon te bespelen probeerde Arie aan te tonen dat het accordeon ook uitermate geschikt is voor uitvoeringen van klassieke muziek.

Daarmee behaalde Accordeana muzikale successen in binnen- en buitenland. In 2013 speelde Accordeana bijvoorbeeld voor Koning Willem Alexander en Koningin Maxima. En Accordeana ontwikkelde zich verder. Sinds 2014 wordt vaker gezocht naar het maken van aansprekende concerten. Accordeana speelde sindsdien onder ander de Mattheus Passie en in 2016 de zelf ontwikkelde theaterproductie “Umdè’k er zo van haaw”.

Een wonderlijk kerstconcert

In december 2017 nam Accordeana contact op met de Stichting Lambertus Concerten. Hieruit volgde het aanbod om in de kerstperiode van 2019 een concert te verzorgen in de Elkerliekkapel. Dit aanbod werd met beide handen aangegrepen om opnieuw een aansprekende uitvoering te gaan verzorgen; Een wonderlijke kerstbelevenis.

Met nog ruim drie maanden te gaan wordt inmiddels hard gewerkt aan een kerstvertelling, schitterende muziek met bijbehorende visuals en lichtshow. Accordeana neemt u samen met vertelster Marlies van den Bijgaart, zangeres Myrthe Boot, verschillende gastmuzikanten, de sfeervolle beelden van Luuk Smeulders en sprookjesachtige belichting mee naar een betoverende Kerstwereld. Laat je in de koude decembermaand verwarmen door: een wonderlijke kerst.

Zaterdag 14 december 2019, aanvang 20.15 uur  En op zondag 15 december 2019, aanvang 15.00 uur.

Het vindt allemaal plaats in de Kapel van het Elkerliekziekenhuis, Wesselmanlaan 25 te Helmond.

Entree volwassenen: € 12,50 kinderen t/m 12 jaar € 7,50. Inclusief een glaasje glühwein of warme chocolademelk.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.lambertusconcerten.nl  Foto: MJ Fotografie

Accordeana neemt ook deel aan de “Rabo club support Aktie” Accordeana Lambertus (MJFotografie)Draagt u Accordeana een warm hart toe: kies dan voor Accordeana

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Ditisonzewijk.nl. In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Tevens de vaste fotograaf van Heemkundekring Helmont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *