Wisselend succes Polaris volleyballers bij start 2e helf seizoen

De tweede helft van de volleybalcompetitie is begonnen met een 3-1 thuiswinst voor de mannen, en een 3-1 uitverlies voor de vrouwen. Twee verwachte uitslagen, maar in de praktijk zeker niet vanzelfsprekend.

Polaris mannen 1 – Nuvoc Veldhoven : 3-1 (22-25 , 25-22 , 25-20 , 25-19)
Tegen het geroutineerde Nuvoc (vijfde plaats in competitie) kwam de winst voor de Helmonders niet vanzelf; na een gelijk opgaande begin van de eerste set nam koploper Polaris een kleine voorsprong. Via 14-12 en 18-16 bleef de marge kwetsbaar. Polaris leek op setwinst af te stevenen, echter op 20-18 ging het mis. Enkele fouten bij Polaris, met name in de passing, werd genadeloos afgestraft: Nuvoc won verrassend: 22-25. In set twee leek Nuvoc door te stomen, maar na 4-7 kwam snel een gelijke stand op het scorebord die duurde tot 21-21.In een sterke slotfase werd de set binnengetrokken. In de 3e set waren de rollen omgedraaid. Na een 13-7 voorsprong kwam de zwakte van Polaris wel weer aan het licht. In 1 servicebeurt kwamen de gasten uit Veldhoven terug tot 13-12. Polaris rechtte echter de rug, een sterk spelende Mike Bijsterveld scoorde belangrijke punten, en Joes Maas maakte zijn debuut in de hoofdmacht van Polaris. Polaris nam een 2-1 voorsprong door de 25-20 setwinst. In set vier konden de Veldhovenaren bijblijven tot 10-10. Met Tom Klaversma aan het net kon Polaris het verschil maken. Klaversma blokkeerde een aantal ballen, Polaris nam een 20-16 voorsprong, en haalde met 25-19 de setwinst en een 3-1 winst van de wedstrijd. Trainer coach Hans van Steenis was redelijk tevreden: ‘Je ziet dat we het ritme nog niet hebben, teveel individuele foutjes. Dat kunnen we in deze fase van de competitie niet gebruiken dus daar moeten we aandacht aan besteden. De 4 punten zijn belangrijk, zeker tegen een gevaarlijke outsider als Nuvoc’.
Volgende week spelen de Polaris mannen, nu tweede op de ranglijst, een uitwedstrijd in en tegen VC Tilburg om 16.00 uur.

Hornerhof HHC – Polaris vrouwen 1 : 3-1 (25-21 , 27-25 , 22-25 , 25-21)
Nummer 2 van de ranglijst, HHC, moet vol aan de bak om de gretige ploeg van coach Ellen van Bree van zich af te schudden. In de 1e set ging het lange tijd gelijk op, tot 21-21 kon het echt alle kanten op. Vier fouten op rij in passing en aanval zorgen er echter voor dat de thuisploeg set 1 won. In set 2 wist de ploeg een 21-16 achterstand in te halen en kwam via goede aanvallende acties weer tot 23-23 langs zij. Ook hier kwam de jonge ploeg uit Helmond sneu weg met 27-25 in het voordeel van Horn. Met een onder andere een prima service serie van Iza Swinkels en gevarieerde aanvallen werd het harde werken uiteindelijk dan toch beloond, en kreeg Polaris in de derde set toch de dik verdiende setwinst waar het recht op had. Typisch voor de ploeg is dat hoge pieken te vaak worden gevolgd door diepe dalen. In de beslissende vierde set kwam de ploeg zomaar met 11-2 achter omdat met name de pass haperde. Echter de ploeg herstelde zich zoals zo, Danielle Nooijen kwam in de ploeg, en het ging weer beter draaien. Het herstel duurde tot 23-21, waarna Hornerhof toch de winst pakte. Ellen van Bree evalueert : ‘Een 3-1 verlies tegen de nummer 2 in een uitwedstrijd is op zich niet zo slecht echter ik met het gevoel zitten dat er veel meer ingezeten had, alleen dat telt niet. Positief is dat we prima spelen en voor niemand onder hoeven doen in deze competitie.’
Volgende week zaterdag volgt wedstrijd nummer 13 van dit seizoen, thuis om 19.00 uur tegen VC SEC uit Valkenburg, de huidige nummer drie op de ranglijst. Het verschil bedraagt echter maar vijf verliespunten.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *