Ik wil graag moeder worden.

Een poosje geleden vroeg een jonge vrouw ondersteuning bij haar babywens. Ze voelde zich onzeker over het moederschap in relatie tot haar beperkingen.  Samen met MEE heeft ze een aantal zaken  in kaart gebracht. Welk beeld heeft ze van het moederschap? Kan ze op een veilige en gezonde manier zwanger worden? Welke ondersteuning heeft ze als aanstaande moeder nodig en op wie kan ze terug vallen?  Dit soort vragen en nog veel meer kwamen tijdens het Babywenstraject aan bod.

Hoe ervaarde deze jonge vrouw het zelf?

“Mij is gevraagd een stukje te schrijven. Ik heb een heleboel aandoeningen o.a. autisme, CRPS en PNEA. Desondanks heb ik het aangedurfd om zwanger te willen raken. Ik heb ondersteuning van Stichting MEE. Toen ik vertelde dat ik graag zwanger wilde worden, hebben zij met mij meteen een traject opgestart. Om vooral alle voor en tegens te bespreken.
Niet dat ik niet weet wat een kind opvoeden inhoud, want dat weet ik wel. Maar wat dat inhoud voor mij met mijn beperkingen. Alles indekken zodat er met mijn kind niks kan gebeuren en eventueel hulp inschakelen.

Intussen zijn we al een eind op weg en ben ik inmiddels helemaal happy zwanger.”

Contact

MEE is er voor mensen met een beperking. Heeft u ook een vraag voor een consulent van MEE? Neem dan contact op met MEE Zuidoost Brabant, bel 040 214 0404 of mail naar info@meezuidoostbrabant.nl.

 

MEE_ZuidoostBrabant-730x411

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Stichting MEE Zuidoost Brabant

Missie Ons ideaal is een inclusieve samenleving waarin mensen met een beperking gewoon kunnen deelnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *