Wij grijpen in! wil opkomen voor een schone en veilige wijk

Bewoners en ondernemers uit de wijk Binnenstad Oost starten op zaterdag 19 september tussen 10.30 en 13.30 uur met het  schoonmaken van de buurt in het kader van de World Clean Up Day. Dit gaan ze niet alleen op deze dag doen. Deze World Clean Up Day is dan ook de aftrap om de wijk zo schoon en veilig mogelijk te maken en te houden.

´Wij grijpen in!´ is een initiatief van enkele wijkbewoners die zich al langer inzetten om de wijk Binnenstad Oost leefbaar te houden. Inmiddels hebben zich diverse andere organisaties en personen bij dit initiatief aangesloten.

Het verwijderen van zwerfafval uit de buurten is een onderdeel van het programma op 19 september. Dit begint om 10.30 uur in het Weverspark waar alle bezoekers welkom zijn en alle materialen aanwezig zijn om aan het werk te gaan. Hierna gaan de bezoekers naar hun eigen buurt om rondslingerend zwerfafval op de bekende probleemlocaties te verwijderen. Om 13.15 uur zijn alle deelnemers uitgenodigd  in het Weverspark om onder genot van wat drinken en een kleine versnapering deze eerste actiedag af te sluiten.

Deelnemers kunnen op 19 september rond 10.15 uur naar het Weverspark toe komen. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar de organisatie stelt het wel op prijs zodat er zicht is op het aantal aanwezigen. Aanmelden als deelnemer aan ´Wij Grijpen in!´ is nu al mogelijk.

Aanmelden kan via:
De website wijgrijpenin.nl of de QR code
Twitter @Wijgrijpenin
Facebook @Wijgrijpenin
Mail: ikdoemee@wijgrijpenin.nl

Er zullen meer acties plaatsvinden na 19 september. Kijk voor meer informatie op www.wijgrijpenin.nl

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Alexander Brutsaert

Hallo, ik ben Alexander Brutsaert en ik ben 19 jaar. Dit jaar begin ik aan mijn tweede jaar journalistiek in Tilburg. Ik ben blij dat ik de komende maanden stage mag lopen bij Ditishelmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *