Het is stil in het centrum van Helmond en dat is de bedoeling ook van het RIVM. Omdat mensen zoveel mogelijk thuis moeten blijven om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn horeca en veel winkels gesloten. Dat brengt veel ondernemers in de problemen. De gemeente Helmond heeft daarom een loket geopend waar ondernemers met hun problemen en vragen terecht kunnen. 

Wethouder Economische Zaken, Serge van de Brug was vroeger zelf horeca-ondernemer. Hij leeft mee met alle ondernemers die nu hun zaak noodgedwongen moesten sluiten. Hij voorspelt dat iedereen wel iets gaat voelen van de nasleep. De zzp-ers, detailhandel en horeca kunnen straks een beroep doen op hulp, maar hoe groot het probleem wordt, is nu nog niet in te schatten.

Inmiddels is er volop samenwerking in de regio om problemen op te vangen. Ondertussen roept  wethouder Van de Brug alle Helmonders op om gebruik te maken van lokale bezorgdiensten en initiatieven.

 

 

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Omroep Helmond

Omroep Helmond, het lokale TV en Radio station van Helmond Stadsradio Helmond is al vanaf 1984 in de lucht (FM 107.2 Mhz) en op de kabel (FM 94.4 mhz). Onze organisatie heeft ook de beschikking over een TV - kanaal op de kabel frequentie 256, en UPC digitaal kanaal 31.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *