Afgelopen week zag men af en toe bij de Kasteel-traverse brug nogal wat bedrijvigheid door een dame op een hoogwerker. Niemand wist wat er aan de hand was. Maar als men de kranten gelezen had, kon men weten dat er een derde Mural geschilderd werd.

Het was de uit Rotterdam afkomstige Ilse Weisfelt die in opdracht van de gemeente Helmond de vier pijlers van de brug aan het schilderen was. En het waren taferelen van schilderijen van Vincent van Gogh. Soms geholpen door collega’s/vrienden van Ilse om het grote werk op tijd af te krijgen. Elke dag van ’s morgens vroeg tot laat in de middag stond Ilse op de hoogwerker met een foto in de hand om de beelden zo goed mogelijk te schilderen op de grote pijlers. Zij had enkele emmers verf op de grond en elke keer ging zij naar beneden om genoeg verf te hebben boven in die bak. Zo ontstond er een mooi kunstwerk in vier delen.

En vandaag,op vrijdag 6 september was dan de officiële onthulling. De kunstenares was nog niet helemaal klaar met het enorme karwei maar de onthulling was een feit. In aanwezigheid van wethouder Antoinette Maas, ambtenaren van de gemeente Helmond en afgevaardigden van stichting Carat verzamelden de genodigden zich op het platvorm bij het kanaal. De wethouder hield een korte toespraak, feliciteerde de kunstenares voor het mooie resultaat  en onthulde daarmee de kunstwerken. Tenslotte de aanwezige pers die er nog opnamen maakten en Helmond had er officieel weer een Mural bij. Het is een verfraaiing van Helmond, dat moet worden gezegd.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *