Het effect van de coronacrisis op de culturele instellingen in de stad Helmond is enorm. Aan wethouder Antoinet Maas van cultuur de vraag hoe het nu verder moet?

De wethouder legt uit dat de gemeente Helmond ondersteunende maatregelen heeft genomen voor instellingen zoals het Speelhuis, Cacaofabriek, maar ook voor zelfstandige ondernemers in de culturele sector. Ze noemt voorbeelden zoals subsidie naar voren halen of leges niet betalen. Het gaat om heel veel geld en het moet toch betaald worden, is haar conclusie.

De wethouder heeft veel overleg met de directeuren van de theaters in de stad en daarom weet ze dat het invoeren van de anderhalve meter invoeren in de zalen ingewikkeld wordt. Want is dat haalbaar? Maar een derde van de mensen kan in een zaal, in de Cacaofabriek is zijn dat maar 88-100 plaatsen van de 400. Volgens Maas zijn er nu nog meer vragen dan antwoorden. Wat ze wel weet is dat iedereen ondertussen hunkert naar cultuur, een terrasje pikken, Maar het kan nog niet. Ze roept op  om vol te houden en als er iets is persoonlijk contact op te nemen me haar. “We doen het samen, je hoeft het niet alleen te doen.”

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Omroep Helmond

Omroep Helmond, het lokale TV en Radio station van Helmond Stadsradio Helmond is al vanaf 1984 in de lucht (FM 107.2 Mhz) en op de kabel (FM 94.4 mhz). Onze organisatie heeft ook de beschikking over een TV - kanaal op de kabel frequentie 256, en UPC digitaal kanaal 31.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *