De werkzaamheden die gedaan moeten worden om te waarborgen dat fietsers veilig kunnen oversteken bij de Zwaaikombrug aan de Kanaaldijk zijn weer in volle gang. Er moeten onder andere verkeerslichten worden geplaatst, voor het veilig oversteken als je de Zwaaikombrug verlaat of er op moet rijden. Dit vormt een essentieel punt in de route van het snelfietspad naar Eindhoven.

Het wordt een fikse ingreep in de verkeersregeling,  bij de spoorwegovergang  en daarbij behorende kanaaldijk die het fietspad ook kruist. Daarnaast moet ook het huidige fietspad dat langs de Kanaaldijk ligt, fietsveiliger worden gemaakt. Er zal ter hoogte van de afslag voor het fietspad dat naar Mierlo Hout gaat, een snelheidsvertrager worden gerealiseerd in het fietspad langs de Kanaaldijk. Hoe dat dit eruit gaat zien …verrassing. Het is weer een mooie klus voor de firma Heijmans, die door de firma Ploegmakers is aangezocht,  maar de mannen die het karwei tot een goed einde moeten maken verwachten dat het allemaal over twee weken geklaard zal zijn. Als de machines die het allemaal weer moeten bitumen, vertrokken zijn. Gedurende die tijd zal ook de overweg afgesloten zijn en wordt er met borden de omleiding aangegeven.

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

 

 

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Ditisonzewijk.nl. In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Dit artikel heeft 2 reacties

  1. Avatar
    Hans Reply

    Mooi hoe je dat in beeld brengt. de brug is zeker een aanwinst voor fietsend Helmond

  2. Avatar
    Gert H.M. Bouten Reply

    Wederom een fantastische en duidelijke fotorapportage. Een duidelijke impressie voor wat er gaande is op de Kanaaldijk ter hoogte van de spoorwegovergang. Henk, je bent een “fotogeweldenaar”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *