Werkplekken en leestafels in de bieb weer in gebruik

De coronamaatregelen mogen vanaf 1 juli weer een stuk versoepeld worden. Dat geldt ook voor bibliotheken. Bibliotheek Helmond-Peel  houdt zich uiteraard wel aan de 1,5 meter regels. De bieb was al weer open voor het lenen en inleveren van boeken en voor studerenden. Maar vanaf woensdag 1 juli zijn ook de leestafels met de kranten en tijdschriften weer in gebruik. Ook mogen de computerwerkplekken weer gebruikt worden.

Er kan dus weer geprint en gekopieerd worden in de bibliotheek. Iets wat heel veel inwoners die deze mogelijkheden thuis niet hebben, erg gemist hebben. De aangepaste openingstijden blijven gelden tot het einde van de zomervakantie. In Helmond zijn deze van maandag tot en met zaterdag van 10:00-16:00 uur.

De bibliotheek gaat op verzoek van de lezers door met het samenstellen van verrassingspakketten boeken via de AfhaalBieb. Het afhalen van deze boekenpakketten kan tijdens de openingstijden. Bij de AfhaalBieb kunnen boeken besteld worden in diverse genres en zowel voor volwassenen als voor de jeugd.

In de zomervakantie zijn er weer een aantal activiteiten voor de jeugd. En in samenwerking met andere Brabantse bibliotheken is er de mogelijkheid om online webinars te volgen. De eerstvolgende gaat over ‘Je pensioen op orde’. Je kunt een webinar vanaf thuis volgen op je computer, tablet of telefoon, nadat je jezelf aangemeld hebt.

Meer informatie www.bibliotheekhelmondpeel.nl

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *