Wereldkankerdag – open lessen taoist tai chi

Wereldkankerdag – open lessen taoist tai chi
Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag (4 februari) wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker op iemands leven. Fung Loy Kok Taoist Tai Chi Nederland organiseert daarom in deze week in Helmond en Gemert tai chi lessen waar (ex)kankerpatienten welkom zijn. Er is uitleg over hoe tai chi kan helpen om te gaan met de gevolgen van kanker en er is gelegenheid om tai chi oefeningen te proberen. De lessen in Helmond worden gegeven in het Centrum aan de Mierloseweg 140 op ma 13.30 u, di 10.00 u en 20.00 u, woe 9.30 u, do 10.00 u en zat 10.00 u. In Gemert wordt de les gegeven op donderdag 20.15 uur in de gymzaal van de Petrus Dondersschool, ingang Churchilllaan De toegang is gratis en iedereen is welkom, ook mensen die niet met kanker te maken hebben gehad.

Kanker zet je wereld op z’n kop
Tijdens de behandeling kan tai chi helpen om sterker en flexibeler te worden en meer energie te krijgen. Maar ook na de behandeling kan tai chi helpen om te gaan met klachten zoals vermoeidheid, angst voor terugkeer van de ziekte, oedeemvorming en verminderde concentratie.

Voor iedereen geschikt
Taoist Tai Chi™ beoefening helpt om een manier te vinden om pijn te verminderen, vitaliteit te vergroten en mobiliteit en functioneren te verbeteren. De langzaam uitgevoerde, zachte bewegingen zijn voor iedereen geschikt ongeacht leeftijd of fysieke conditie. Voor degenen met verminderde mobiliteit kunnen de bewegingen zo nodig worden aangepast. Bel voor meer informatie 0492-769032 of kijk op www.taoisttaichi.org/nl/events/omgaanmetkanker/

Fung Loy Kok Taoist Tai Chi geeft les op 31 locaties in Nederland en is wereldwijd actief in 26 landen. Iedere deelnemer is welkom in alle leslocaties, zonder extra kosten. Dit geeft de mogelijkheid om meerdere keren per week te oefenen.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *