Wegens succes nog één keer voorstelling Antigone in Annatheater

Ieder jaar wordt in het Annatheater een toneelstuk door jongeren gemaakt. Deze stukken staan al jaren bekend om hun hoge spelniveau en de vlotte, moderne stijl. Wegens succes speelt de productiegroep van Jeugdtheaterschool Annatheater op donderdag 22 oktober om 19.30 uur nog één keer de voorstelling Antigone. 

Antigone is een klassieke tragedie van de dichter Sophocles (496 v.Chr. – 406 v.Chr.), één van de grootste schrijvers van zijn tijd. Antigone, “geboren om tegen te zijn”, is ongetwijfeld één van de beroemdste toneelstukken ooit.

Wie zou haar leven geven voor haar idealen? Antigone! Ze zegt nee tegen de wetten van haar land en tegen de macht van haar oom: koning Kreon. Antigone’s broers doden elkaar in de oorlog. Ze vochten om de macht over Thebe. De ene broer krijgt een heldenbegrafenis en de andere moet blijven liggen voor de gieren. Antigone moet kiezen: haar dode broer laten liggen, of de regels verbreken en de doodstraf riskeren.

Antigone is een volwassen, spannende voorstelling toegankelijk voor iedereen.  Joost van Neer (classicus): “De uitvoering was prachtig: professioneel en authentiek.” Daan: ‘Super cool om weer eens een show te kunnen zien! En met de corona maatregelen kei goed geregeld!”

Regie:  Lavínia Freitas Vale Germano. Spel: Noémi van Asten, Pepijn van den Berg, Rubén Fernando Vargas Domínguez, Bart de Groot, Eva van Hemert, Babette van Leeuwen, Tara Matic, Enna Miličević en Mosa Veldhuizen. Entree: kinderen/jongeren tot 18 jaar gratis, volwassenen € 10,00.
www.annatheater.nl

 

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *