Weg naar “Digitale Stad” houdt Helmond zelf in de hand

De digitalisering gaat zo snel dat onwenselijke ontwikkelingen op de loer liggen. Dit mag ons niet overkomen en daarom wil Helmond zelf de regie houden door ervoor te zorgen dat er een goede basis-infrastructuur ligt, waarop nieuwe mogelijkheden ‘ingeplugd’ kunnen worden.

Helmond wil garanderen dat álle Helmonders volop kunnen profiteren: oud en jong, arm en rijk, en met elk soort opleidingsniveau. Dat klinkt logisch, maar is in de praktijk allesbehalve vanzelfsprekend. Bovendien vindt Helmond het van groot belang dat veiligheid altijd voorop staat in de ontwikkelingen. “Het moet duidelijk zijn welke data waarvoor gebruikt worden. Ook wil Helmond inwoners ondersteunen om weerbaar te worden in de digitale wereld,” aldus dhr. Henri de Bekker.

Covid-19

De situatie rondom Covid-19 heeft de digitale ontwikkelingen nog meer versneld. Dat zien we bijvoorbeeld met digitaal vergaderen, thuis werken en videobellen. Doordat Helmond zelf over een glasvezelnetwerk beschikt en zelf de regie wil houden en veiligheid wil garanderen rondom de diensten die er ontwikkeld gaan worden ontstaan er veel kansen voor nieuwe ontwikkelingen met name in de zorg.

Iedereen zal met de verdere digitalisering te maken gaan krijgen. Daarom is het belangrijk dat iedereen mee kan gaan doen, een hoofdvoorwaarde volgens wethouders Dortmans en Van Dijk, de portefeuillehouders van De Digitale Stad Helmond.

De pilot in de wijk De Warande was een begin, maar de uitdaging zal ook vooral in de minder bedeelde wijken liggen. Immers het is de bedoeling dat iedereen kan meedoen, ook mensen met een kleinere portemonnee en ook digibeten. Er ligt een grote uitdaging voordat Helmond zich Digitale Stad kan noemen.

 

Tekst: Emilie Meijer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Toon van de Wijk

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *