Weer verdachten aangehouden in onderzoek naar drugshandel

De politie heeft de afgelopen dagen nog drie mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de handel in harddrugs. Vrijdagochtend werden in Helmond al drie mannen aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat zij voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor het dealen in de binnenstad van Helmond en daarbuiten. Ook de nu aangehouden verdachten behoren volgens de politie tot hetzelfde netwerk.

Vrijdagavond 15 mei werd op het politiebureau in Helmond een 18-jarige man uit de stad aangehouden. Hij meldde zich daar zelf, omdat hij wist dat hij gezocht werd. Vanmorgen 18 mei hield de politie een 28-jarige Helmonder aan in een woning in de stad. Hij was daar vermoedelijk om drugs te verkopen. Bij hem werd een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. Hij was samen met een 25-jarige man, ook uit Helmond. Deze persoon is ook aangehouden. Alle verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. Politie en Openbaar Ministerie onderzoeken nu wat de rol is van de drie verdachten in het Helmondse drugsnetwerk.

Samen sterk tegen ondermijning

In Helmond wordt gewerkt aan een veilige binnenstad. Het is een taak van de overheid, om erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt. Achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt, door overheidspartners als politie, de gemeente Helmond, het Openbaar Ministerie en in deze zaak ook de Belastingdienst. Met de aanhouding van deze verdachten komt er geen einde aan het aanpakken van de (drugs)overlast in de Helmondse binnenstad. Wanneer vermoedens bestaan dat de wet wordt overtreden, zal de politie optreden.

Ziet u een verdachte situatie of heeft u vermoedens van criminele activiteiten, neem dan contact op met de politie, telefoon 0900 88 44. Wilt u liever anoniem melden dan kan dat via  Meld Misdaad Anoniem telefoon 0800 70 00.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *