• waterpunten

Vanwege de Nationale Kraanwaterdag 2020 werden in Helmond afspraken gemaakt met enkele scholen om kraanwaterpunten te installeren. Jibb+ stimuleert de leerlingen meer kraanwater te drinken op school als onderdeel van hun Drinkwaterproject.

Dus vandaag, woensdag 23 september werd het eerste waterpunt geopend op de Antoon van Dijkschool. En er waren aardig wat bekende personen aanwezig die getuigen wilden zijn van dit heugelijke feit. Buiten de directeuren van de scholen( A. van Dijkschool, Talentrijk, Toermalijn, Vendelier, Dierdonk, Wilhelminaschool en de Mozaïek) waren ook aanwezig de mensen van Jibb+( Irene Gruintjes, Nicole van der Weerden en Eric Boeschoten), Karin Spijkers van de GGD en Lisa van Antwerpen (adviseuse van jeugd op goed gewicht JOGG). Wethouder Dortmans heette iedereen welkom en mocht de opening verrichten in gezelschap van twee chique lakeien. Door middel van het doorknippen van een lint, werd het waterpunt onthuld en was het klaar voor gebruik. De aanwezigen kregen dus een heerlijk glaasje koud water. En eerlijk gezegd smaakte dat erg goed. Ook op de andere scholen worden de waterpunten in gebruik genomen.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *