Een fantastische dag met heel veel waterpret, dat is de beste omschrijving die gegeven kan worden aan de watersportdag die windsurfing Berkendonk (WSB),  jeugdzeilvereniging Berkendonk (JZB) en de Helmvaarders heeft georganiseerd bij Berkendonk. Kinderen tussen 8 en 15 jaar konden gratis deelnemen aan een van de drie watersporten: kanoën, zeilen en windsurfen. Daar werd veel gebruik van gemaakt.

Kanoën

Bij het kanoën kregen de kinderen eerst een korte instructie en daarna gingen ze de kayaks in. Eerst oefenen met rechtdoor varen, bochtjes maken, omdraaien. Maar daarna kwamen de echte leuke dingen: een wedstrijdje houden, kanopolo doen en als laatste de botenloop. En dat laatste gaf de meeste lol: alle kayaks naast elkaar en dan een voor een over de kayaks heenlopen. Als dat lukt tenminste. Sommige gingen na twee kayaks al het water in. Dank voor alle vrijwilligers van kanovereniging De Helmvaarders. Heb je deze dag gemist en wil je toch kennis maken met het kanoën, dan is er op maandag 4 september om 19.00 uur een gratis introductieles bij het clubgebouw van HWC de Helmvaarders. Het contactformulier is te vinden op hun website.

Windsurfen

Het windsurfen was voor kinderen vanaf 10 jaar, terwijl voor zeilen en kanoën de kinderen vanaf 8 jaar mee mochten doen. Het leren van windsurfen is dan ook wat moeilijker en vereist wat meer kracht van de kinderen. Net als bij het zeilen is het belangrijk om goed te snappen hoe je het zeil moet houden. Waar komt de wind vandaan? Hoe hard is de wind? Meer informatie over de windsurfvereniging is te vinden op hun website.

Zeilen

“Optimisten” is de naam van de kleine zeilbootjes waarin de deelnemers van de zeilactiviteit deelnamen. De instructie was wat langer dan bij het kanoën. Eerst uitleg over bak- en stuurboord, overstag gaan, het zwaard en het roer. En daarna de bootjes in. Dat viel voor sommigen nog niet mee. Maar er was veel begeleiding die de kinderen verder hielpen op het water. Naast de 12 optimisten beschikt de jeugd-zeilvereniging Berkendonk ook over 6 open Bic’s en 6 Laser Pico’s. Het is mogelijk om je CWO diploma jeugdzeilen en CWO zwaardboot I en II te halen bij deze vereniging. Informatie staat op hun website.

Veel dank aan Jibb Helmond en de drie deelnemende verenigingen. Dankzij hen hebben de kinderen een fantastisch leuke dag gehad.

Film:

  • Kanoën (start)
  • Windsurfen (5’46”)
  • Zeilen (6’37”)

Foto’s: Hans Choufoer

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Erwin

Passie voor fotografie/video en speciaal natuurfotografie. Woonachtig in wijk Brandevoort en daar actief als redactie / fotografie voor Ditisonzewijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *