Waternevel zorgt ervoor dat je in de speeltuin Leonardus lekker koel blijft, ondanks het warme weer. Wie het fijn vindt kan dus in de speeltuin verkoeling zoeken onder een wolkje nevel.

Het was even een klein misverstand toen er op social media iets stond over sluiten en speeltuin Leonardus. Om dit gerucht uit de wereld te helpen: de beweegtuin van de speeltuin werd gesloten vanwege het warme weer. Niet de speeltuin dus. Integendeel, de speeltuin verandert langzamerhand in een waterspeelparadijs.  Door de hele speeltuin heen wordt er nu een benevelingssysteem aangebracht. Dat wil zeggen dat er door het hele park een slang komt te hangen waar lichte waternevel uitspuit. Iedereen die daar behoefte aan heeft kan nu lekker tijdens het verblijf onder een wolkje water zitten. En dat is nog niet alles…

Er wordt ook hard gewerkt om de sfeer van de avonden ‘Leonardus by night’ te bevorderen. De verlichting, het waren lange slierten gekleurd licht, worden nu vervangen door mooie buitenverlichting. En ook door het hele park. Je kunt wel zeggen dat speeltuin Leonardus er alles aan doet om de sfeer in de speeltuin te bevorderen.

Met dit warme weer kunnen de kinderen vooral genieten bij de waterhoek. De spuitende pinguïns, de waterpoort en ook de fonteinen spuiten heerlijk verkoelend water. De bezoekers genieten van waterspellen en spelen met water.  Alleen zijn de openingstijden wel een beetje aangepast. De (water)speeltuin is elke dag open van 13.30 uur tot 17.00 uur. Ook in de weekenden…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Dit artikel heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *