Toon Kortooms Park

Omroep Helmond TV komt deze zomer met een serie programma’s getiteld Wat er te doen is in de stad en in de regio. Hierin worden leuke en interessante plaatsen bekeken waar men deze vakantie naar toe kan gaan.

In deze aflevering spreekt Leontien Verhoeven met Gerald Willems, oprichter van het Toon Kortooms Park. Gerald Willems kwam met zijn hoveniersbedrijf terecht in het huis waar Toon Kortooms heeft gewoond. Zijn interesse werd hierdoor gewekt en hij begon met het sparen van boeken geschreven door Toon Kortooms, bekend als schrijver van de Peel. Met deze collectie is in 2009 het museum over Toon Kortooms geopend. Later is daar het Toon Kortooms Park bijgekomen.

Leontien vraagt Gerald Wat er te doen is in het park. Dat is een heleboel. Zoals het blotevoetenpad, het turfsteken, een kunsttuin, een restaurant en een proeflokaal waar men het eigen bier, de Peelruis kan proeven. Ook is er een kiosk hierin wordt iedere drie weken live muziek gespeeld.

Turfsteken

Het museum is leuk voor iedereen. Maar ook het turfsteken is interessant. Op het turfveldje kun je zien hoe het turfsteken gebeurde. Een gids van het VVV vertelt over de verschillende lagen die te zien zijn, hoe oud ze zijn en hoe ze zijn ontstaan. Er volgt een kleine demonstratie, maar omdat de turf is beschermd mag het de streek niet verlaten. Er staat ook een oude plaggenhut, hierin verbleef de turfsteker van maandag tot en met zaterdag.

In het kunstpark zijn veel kunstobjecten te bewonderen.

Blotevoetenpad

Griezelend en glibberend loopt Leontien over het blotevoetenpad. Dat is dus echt meer iets voor de jeugd. De aanwezige kinderen vermaken zich opperbest.

De entree voor het blotevoetenpad bedraagt € 5,-. De entree voor het museum is € 3,50. De rest van het park is vrij toegankelijk. Tijdens iedere schoolvakantie is het park zeven dagen per week geopend.

Kijk volgende week weer naar Wat er te doen is om ideeën op te doen voor deze zomervakantie.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Omroep Helmond

Omroep Helmond, het lokale TV en Radio station van Helmond Stadsradio Helmond is al vanaf 1984 in de lucht (FM 107.2 Mhz) en op de kabel (FM 94.4 mhz). Onze organisatie heeft ook de beschikking over een TV - kanaal op de kabel frequentie 256, en UPC digitaal kanaal 31.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *