In de afgelopen week is er door honderden kinderen in Helmond de zestigste wandelvierdaagse gelopen. De 5, 10 of 15 kilometer, het bleek voor niemand een probleem. Buiten het feit dat het elke avond mooi weer was en zaterdag tijdens de intocht prachtig weer, waren er weinig deelnemertjes die waren afgevallen. Sterkers nog, iedereen had er zin in en was opgewekt en vrolijk. Je zag hier en daar wel af en toe een vermoeid gezichtje, maar de eindstreep was gehaald. De eindstreep waar vele ouders en opa’s en oma’s met bloemen en zakken lekkernijen stonden te wachten.

Vlak voor de intocht stonden de burgemeester, de jeugdburgemeester en wethouders van Dijk en Dortmans al klaar om iedereen een lekkere appel aan te reiken. De binnenprater  brulde door de microfoon dat de eerste lopers er al aan kwamen en iedere deelnemer een knappe prestatie had geleverd. En langzaam druppelden de groepen, voornamelijk scholen en scoutinggroepen binnen onder aanvoering van de muzikanten van het Helmonds Muziek Corps.

Bij de finish was het af en toe dringen, vooral aan de kant waar de burgemeester stond. Iedereen kreeg een appel maar zij nam ook de tijd wanneer de kinderen even met de burgemeester op de foto wilden. En er werden zeker veel foto’s gemaakt. Trotse ouders liepen daarna rustig met de kinderen naar de parkeerplaatsen. En niet lang nadat de laatste lopers over de eindstreep waren gelopen werd het weer rustig op het Boscotondoplein…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *