Waarderingssubsidie Rookvrije Generatie voor Ponyrijden Patricia

De eerste waarderingssubsidie Rookvrije Generatie is op woensdag 27 mei uitgereikt aan Patricia van Oorschot. Zij is de eigenaresse van Ponyrijden Patricia de Drie Elzen in Stiphout. De subsidie van duizend euro werd uitgereikt door wethouder Cathalijne Dortmans. Zij heeft bij de gemeente Helmond de portefeuille jeugd, onderwijs en gezondheid in beheer.

Een rookvrije generatie is wat de gemeente Helmond wil. Dat kinderen de kans krijgen om rookvrij op te groeien. Sportverenigingen kunnen hierin een grote rol spelen. Buiten wordt vaak nog in het zicht van kinderen gerookt, zoals langs de lijn. Zien roken, doet roken. Een rookvrij sportterrein zorgt ervoor dat de kinderen het goede voorbeeld krijgen. Ponyrijden Patricia de Drie Elzen is al 20 jaar rookvrij en geeft daarmee het goede voorbeeld. Reden voor de gemeente Helmond om deze vereniging de waarderingssubsidie Rookvrije Generatie  toe te kennen.

Het ontvangen bedrag gaat Patricia besteden aan een update van de theorielessen voor de jonge ruitertjes. De cursus “Een paard is geen fiets” dat werd ontwikkeld door Ponyrijden Patricia, krijgt nu een echt leerboekje. De kinderen kunnen dan thuis met de ouders het boekje lezen.

In dit boekje wordt ook uitgelegd dat pony’s en paarden helemaal niet van roken houden. Bovendien is roken in de buurt van hooi en stro ook erg gevaarlijk. Dankzij het boekje zijn de pupillen van Patricia weer helemaal op de hoogte.

Patricia van harte gefeliciteerd met deze mooie waardering van de gemeente Helmond.

Foto’s Ponyrijden Patricia de Drie Elzen Stiphout.

waarderingssubsidie rookvrije generatie

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Anja Donkers

Anja Donkers Team Ditisonzewijk.nl Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *