VVD motie ‘Rent a Cop’ unaniem aangenomen.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 11 februari heeft de VVD Helmond, samen met Helder Helmond en het CDA, de motie “Rent a Cop” ingediend. Deze motie is unaniem aangenomen door de Helmondse gemeenteraad.

Rent a Cop is een project waarbij de politie wordt ingezet op de plekken waar dat in de ogen van de burgers echt nodig is. Burgers kunnen door middel van social media aangeven wat ze gecontroleerd willen zien in hun stad of wijk.

 

Op basis van hetgeen wat wordt ingediend door de burgers, bepaalt de politie waar zij op dat moment extra op gaan controleren. Het project Rent a Cop is al in meerdere gemeentes een succes gebleken. Het is een extra middel om de wijkproblematiek in kaart te brengen én versterkt de band tussen de politie en de inwoners. VVD Helmond heeft de gemeente opgeroepen om te onderzoeken of Rent a Cop als pilot kan worden ingezet binnen onze gemeente. Samen met u als burger willen wij op deze manier werken aan een veiliger Helmond.

Michael Akkers

Gemeenteraadslid namens VVD Helmond

Link naar artikel over deze motie in het ED.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VVD Helmond

De Helmondse VVD is het lokale gezicht van de grootste landelijke partij en maakt deel uit van het Lokaal Netwerk VVD Peelland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *