Dit jaar wordt Moederdag gevierd op zondag 12 mei. Veel mensen vieren dat thuis of bij opa en oma. Maar er zijn er ook die van muziek houden en er een gezellig uitstapje van maken. Dat was te merken in het Warandepark tijdens het Carat concert. Er stonden weer drie gezellige gezelschappen die de aanwezigen vermaakten met hun muziek en gezang.

Tijdens dit concert trad Muziekvereniging Muzikale uit Aarle-Rixtel op, de zanggroep Midòre uit Nuenen en het Shantykoor De Klotvaarders uit Deurne.

Af en toe vielen er een paar druppels water uit de lucht maar in het algemeen was het de hele middag droog en zonnig. Toen er een paar druppels vielen kon men een paraplu gebruiken van het Carat en toen het zonnetje even scheen waren er zelfs mensen die de plu toch ophielden omdat het zonnetje te warm werd.

Het was een feestelijk evenement en niet alleen omdat Carat het 25-jarig bestaan vierden, maar de muziekvereniging Muzikale en zanggroep Midòre bestonden zelf ook al vijftien jaar. Zij kregen als felicitatie een mooie bos bloemen uitgereikt van mevrouw Henriëtte Verouden van Carat.

Meestal gaat de tijd erg snel als het gezellig is, zo ook deze middag. De mensen genoten van de muziek al was er wel een gans die langs het publiek de poten nam. Waarschijnlijk was de muziek niet zijn ding maar dat mocht de pet niet drukken. Volgende week treden zanggroep Cascade uit Eindhoven, Met Smartelijke Groet uit Nuenen en de Parkbloazers eveneens uit Nuenen op en het belooft dan opnieuw een gezellige muzikale happening te worden…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij Ditisonzewijk.nl - Helmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *