Vrijdag de dertiende…blijf jij thuis?

Vrijdag de dertiende…wanneer je deze dag benoemt, dan weet iedereen dat je op deze dag maar beter kunt thuisblijven. Toch is er in 2018 een onderzoek ingesteld door verzekeraars, of er meer ongelukken gebeuren op vrijdag de dertiende…en de uitkomst is dat er zelfs minder ongelukken gebeuren.

En dat snap ik dan weer wel, op vrijdagochtend zit half Nederland al aan het weekendontbijt en de medelanders die wel naar het werk moeten, kijken op vrijdag de dertiende natuurlijk extra goed uit in het verkeer.

Toch zijn er legio mensen die niet onder een ladder door durven te lopen en schrikken van een overstekende zwarte kat. En laat die overstekende zwarte kat nou een dagelijks straatbeeld zijn in Helmond. Dus blijven velen thuis om angstvallig te wachten totdat zaterdag de veertiende is aangebroken. Niet alleen de zwarte katten, maar ook de heksen zouden iets met vrijdag de dertiende te maken hebben, naar verluidt zouden er in Helmond ook nog diverse heksen wonen.

In vele landen om ons heen, vrezen de inwoners ook vrijdag de dertiende. In Amerika zijn er legio voorbeelden van gebouwen waarbij een dertiende verdieping ontbreekt. Die krijgen namen als 12B of 14A. Ook ziekenhuizen hebben geen operatiekamer nr. 13, begrijpelijk, het zal jou maar overkomen dat de operatie niet lukt omdat je in die kamer werd geopereerd.

Toch zijn er meerdere bruidsparen die juist kiezen voor een trouwdag op vrijdag de dertiende en kiezen filmmakers deze ongeluksdag als een onderwerp voor hun meest succesvolle horrorfilms. In Frankrijk won een inwoner op vrijdag de dertiende een miljoenenloterij, dus voor hem was het zijn geluksdag. Maar er zijn ook vele voorbeelden van wereldburgers, die op vrijdag de dertiende hun ongeluksdag beleefden.

Zelf geloof ik niet zo in vrijdag de dertiende…hoewel…mijn enige (kleine) aanrijding met de auto in mijn 40-jarige carrière als bestuurder van een motorvoertuig, was ooit, heel lang geleden, op vrijdag de dertiende. Héél even heb ik destijds bedacht om op vrijdag de dertiende nooit meer een voertuig te besturen. Maar dat was maar héél even. Ik laat me als heks in opleiding toch niet weerhouden om op deze bijzondere dag in de auto te stappen, ongeacht of er wel of geen zwarte katten mijn weg kruisen. Ik geloof niet in vrijdag de dertiende. Dat brengt alleen maar ongeluk. Dus stap ik morgen met een gerust hart in de auto en ga naar het werk, en wat doet u?

Hebt u bijzondere herinneringen aan vrijdag de dertiende? Gaat u beslist niet op pad of juist wel? Deel uw ervaringen met Ditisonzewijk-Helmond en laat uw plaatsgenoten meegenieten van uw (horror) verhalen. 

Facebook-Helmond-Ditisonzewijk: https://www.facebook.com/ditisonzewijk.nl/

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Anja Donkers

Anja Donkers Team Ditisonzewijk.nl Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *