Volleybalsters Polaris verspelen kostbare punten

In Veghel verspeelde het vrouwenteam van volleybal club Polaris een bijna 0-2 voorsprong, en daarmee ging een kans op een toppositie in de promotieklasse helaas verloren.

Polaris kwam in Veghel tegen Skunk 1 prima uit de startblokken met een 5-9 voorsprong; hierna werd he spel slordig, regende het service fouten en de tegenstander kwam steeds dichterbij. Met een uiterste krachtsinspanning werde de eerste set toch binnengehaald met 23-25.

In de set twee  kwamen was de start voor de jonge Helmondse ploeg weer veelbelovend met een aantal mooie aanvallen via het midden met de jarige Fieke Vlaming in de hoofdrol. Via een 8-13 en 17-21 voorsprong leek het een kwestie van tijd dat deze set ook binnengehaald zou worden. Een paar eenvoudige ballen werden door de Helmondsen echter verprutst, en ondanks meedere kanssen verzuimde Polaris het af te maken; met een 28-26 setoverwinning van Skunk kwam de thuisploeg zo toch nog in de winning mood.

Het spel van Polaris werd er na deze tegenslag daarentegen niet beter op, de passing werd slordiger waardoor de aanval eenzijdig naar buitenkant ging. Het blok van de Skunk stond daar heel goed en de Polaris aanvalsters wisten nog maar zelden te scoren. In de derde en vierde set liep Polaris steeds net achter de feiten aan, Skunk kon het initiatief houden en beide sets gingen met 25-22 verloren.
Coach Van Bree baalde behoorlijk. “Wat een winstpartij had kunnen en moeten zijn werd een 3-1 verlies. Echt zonde, maar we zullen er elke week, ook op de trainingen, voor blijven knokken  ” was het devies.

De revanche zal volgende week moeten volgen in een uitwedstrijd tegen Livoc in Liessel (17.00 uur), een altijd lastige tegenstander die net als Polaris nu in de middenmoot bivakkeert.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *