Volksuniversiteit vindt mogelijk nieuw onderdak in Westwijzer

De Volksuniversiteit (VU) in Helmond krijgt mogelijk nieuw onderdak in de Westwijzer. Niks is nog zeker want de gesprekken tussen VU, gemeente Helmond en de Westwijzer lopen nog. 

Vanwege verschillende redenen moet de VU verhuizen uit het Con Brio gebouw waar zij nu gehuisvest is. Daar moet namelijk het nieuwe zwembad komen dat gebouwd gaat worden op de Braak. Ook bleek na de twee heuse wolkbreuken van een aantal weken geleden dat het dak van hun gedeelte van het gebouw niet opgewassen is tegen zoveel water en het plafond kwam naar beneden met waterschade tot gevolg.

De cursussen kunnen dan ook niet in september starten zo laat de directie van de Volksuniversiteit weten. Hun streven is op dit moment om het cursusseizoen vanaf 1 januari 2021 weer te herpakken. “Enkele cursussen/evenementen die niet in ons eigen gebouw plaatsvinden, én die “coronaproof” gegeven kunnen worden gaan wel door, we houden je hiervan op de hoogte. Indien je al ingeschreven bent voor een cursus dan krijg je persoonlijk bericht. Cursusgelden worden niet afgeschreven totdat een definitieve nieuwe startdatum bekend is, mogelijk veranderd het bedrag ook nog, indien de cursus bv ingekort moet worden,” staat er op de site.

De organisatie hoopt in de toekomst iedereen weer te kunnen verwelkomen op de mogelijk nieuwe locatie.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *