Voetballen bij de bieb? Scoor een boek!

Dribbelen, een bal hooghouden, gave dansmoves leren. Het kan allemaal tijdens de scoor-week in Bibliotheek Helmond-Peel! Van woensdag 20 februari tot en met zondag 24 februari 2019 kunnen kinderen uit Asten, Deurne, Helmond en Someren, in het kader van Scoor een Boek!, hun voetbalskills laten zien aan spelers van Helmond Sport.

 De Helmond Sport spelers dagen de kinderen uit voor een potje voetbal met SmartGoals. Deze bestaan uit 6 voetbal frames die draadloos met elkaar communiceren en met licht aangeven door welk poortje er gerend, gedribbeld, gepassed of gescoord kan worden. Ook wagen de spelers samen met de kinderen een dansje op de Game2Move dansmatten van Embedded Fitness en  wordt er voorgelezen uit sportieve boeken. Je kunt zelfs je lievelingsboek laten signeren door een echte profvoetballer!

 De sportieve activiteiten worden in Bibliotheek Helmond georganiseerd door Jibb+ en in de Bibliotheken Asten, Deurne en Someren door Leef! Deze organisaties stimuleren gezond bewegen onder jongeren in de regio.

 De scoor-week in Deurne, Someren, Asten en Helmond is onderdeel van de Thuiseditie van het project Scoor een Boek!‘. Scoor een Boek! zet de rolmodelfunctie van een voetballer in voor het stimuleren van leesplezier en leesmotivatie bij kinderen. Kinderen kunnen niet alleen scoren tijdens deze week. Ze kunnen ook punten scoren door zoveel mogelijk boeken te lezen. In de Bibliotheek kunnen gezinnen een poster ophalen en stickers plakken voor elk (voor)gelezen boek, krant of tijdschrift.

Ben je enthousiast geworden en wil je gratis komen lezen en bewegen in de Bibliotheek met de spelers van Helmond Sport? Meld je dan aan via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten.

Meer informatie vind je op www.bibliotheekhelmondpeel/scooreenboek.

 Woensdag 20 februari                  14:00 – 16:00 uur              Bibliotheek Deurne

Vrijdag 22 februari                         15:30 – 17:30 uur              Bibliotheek Someren

Zaterdag 23 februari                     10:30 – 12:30 uur              Bibliotheek Asten

Zondag 24 februari                        13:00 – 15:00 uur              Bibliotheek Helmond


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *