Vlisco sluit voor zeven weken haar deuren

Vanaf 6 april sluit de textielfabriek van Vlisco voor zeven weken de deuren. De vraag naar ‘Dutch Wax’ is door de wereldwijde coronacrisis flink teruggelopen en daarom is Vlisco genoodzaakt de deuren tijdelijk te sluiten.

De medewerkers worden gewoon doorbetaald tijdens de sluiting. In een persbericht laat de Vlisco wel weten dat het nog onduidelijk is wat er met de (zomer)vakantiedagen van de medewerkers gebeurt. Ook wordt gezegd dat er onder de medewerkers geen coronagevallen zijn geconstateerd.

Afrika

De effecten van de pandemie zijn ook in Afrika te voelen. Daar treft de regering ook maatregelen die hun burgers en economie moeten beschermen. Zo sloot afgelopen weekend Ghana nog Tema, daar is dochteronderneming Vlisco Group gehuisvest. De fabriek is nu zeker twee weken gesloten en ook reizen naar Afrika is in vele gebieden onmogelijk geworden. “Al die maatregelen hebben een duidelijk impact op de vraag naar Vliscostof”, laat het bedrijf weten.

Vlisco is nog in overleg over de precieze voorwaarden van de sluiting.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *