Vierseizoenencursus door IVN Helmond

Op 19 maart start het IVN Helmond een vierseizoencursus.

In 4 modules – voorjaar, zomer, herfst en winter – worden lesavonden en excursies gegeven waarin aspecten van de natuur aan de orde komen die op dat moment actueel zijn.

Belangstellenden kunnen per module of voor de hele cursus inschrijven.

Opzet cursus

  • In het thema voorjaar staan vogels en voorjaarsverschijnselen op het programma. Aan dat thema worden 3 lessen en 3 excursies gewijd.
  • In mei starten de lessen rond het thema zomer. In die lessen komen planten, bomen, waterleven en insecten aan de orde. Aan dat thema worden 5 lessen en 5 excursies gewijd.
  • In november wordt het thema herfst behandeld; in 3 lessen en 3 excursies komen o.a. paddenstoelen en vogeltrek aan de orde.
  • Tot slot worden 2 lessen en 2 excursies gewijd aan het thema winter.

Bijzonder aan deze cursus is dat aan elke module apart kan worden deelgenomen. Voor elke module is dan ook een aparte prijs bepaald.

Bij voldoende belangstelling wordt aansluitend op deze cursus in 2020 een gebiedsgidsencursus georganiseerd (waarvoor de vierseizoenencursus een goede basis legt). In die cursus verdiepen cursisten zich in een natuurgebied naar keuze en worden daardoor specialist voor dat gebied.

 Aanmelden

Belangstellenden kunnen nadere informatie over deze cursus inwinnen bij Mvr. S. Vos, setty_vos@hotmail.com, tel 0492 – 545649,  of een brochure en inschrijfformulier downloaden van de website van IVN Helmond: www.ivn.nl/helmond

Locatie

IVN-trefpunt ‘de Koekoek’ in Speeltuin Helmond West, Arbergstraat 85, 5707TK in Helmond

 website

www.ivn.nl/afdeling/helmond/activiteiten/4-seizoenencursus


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door IVN Helmond

Het IVN is het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Overal in het land bestaan lokale IVN-afdelingen die zijn aangesloten bij de landelijke vereniging. De vereniging organiseert activiteiten die schoonheid van de natuur te laten ervaren. Het streven daarbij is het stimuleren van plezier, verwondering en aandacht, betrokkenheid, zorg en verantwoordelijkheid voor natuur en milieu. Het IVN wil het natuur- en milieubesef bevorderen in de breedste zin van het woord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *