Samenloop voor Hoop Helmond – Hoop doet leven…

 

Een bijzonder evenement waar met lotgenoten wordt stilgestaan bij kanker en het leven samen wordt gevierd is SamenLoop voor Hoop. SamenLoop voor Hoop is een vierentwintig uur durende wandelestafette om geld in te zamelen voor onderzoek in de strijd tegen kanker.

Beleven, meeleven, doorleven

Na een woord van steun, troost en kracht van Burgemeester Elly Blanksma en tevens ambassadeur van SamenLoopVoorHoop, werd om precies 14.00 uur het startsein gegeven door Ambassadeur Berry van Aerle. Onder muzikale begeleiding van fanfare “De Vooruitgang” werd de eerste ronde gelopen met voorop de eregasten, burgemeester en de aanwezige ambassadeurs, achtereenvolgend alle deelnemende teams, mensen van de organisatie en bezoekers.

Tijdens SamenLoop voor Hoop lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. De deelnemende teams hebben naast het lopen ook op allerlei creatieve manieren geld proberen in te zamelen voor het goede doel. Op een doorlopend marktje naastgelegen de looproute konden bezoekers voor een klein bedrag verschillende versnaperingen kopen, handwerkjes, hapjes en drankjes, diverse spelletjes spelen, deelnemen aan workshops, op de foto met Nieky Holzken, Sjef Weber of Senna Willems, voetmassages krijgen etc. De opbrengst kwam ten goede aan het KWF Kankerbestrijding voor wetenschappelijk onderzoek tegen kanker.

Kaarsenceremonie

Tegen de avonduren verlichtten brandende kaarsen in zakken met daarop een persoonlijke boodschap het parcours. Als aftrap van de kaarsenceremonie werd weer een gezamenlijke ronde gelopen. Een voelbaar verdrietige ronde waarbij de eregasten/ survivors voorop liepen met in de hand, een fakkel. De rest van de wandelaars, die ieder op zijn/haar eigen manier te maken heeft of heeft gehad met kanker, volgde in stilte. Een intens verdrietig maar tegelijkertijd mooi moment. Een emotioneel moment waar veel pijn, verdriet en gemis naar boven kwam. Er werd even stil gestaan bij mensen die zijn overleden aan kanker en mensen die nog vechten tegen kanker werden met een warm gevoel van Saamhorigheid een hart onder de riem gestoken.

Kinderloop als onderdeel van Samenloop

Op zondag 30 juni begonnen de kinderen aangemoedigd door familieleden enthousiast aan de kinderloop van 24 minuten. Na afloop kregen zij een appel, pizza en popcorn.  Senna, winnares van The Voice Kids, nam haar plaats op het podium en verzorgde  een geweldig mooi optreden. Aandachtig luisterden kinderen maar ook volwassenen naar haar zuivere stem en prachtige liedjes die werden gezongen.

Zonnebloem voor Eregasten
De Zon is een teken van vreugde, de zon is een teken van kracht de zon is een teken van licht ‘ met deze mooie woorden die de eregasten toekwamen overhandigde burgemeester Elly Blanksma de zonnebloemen aan alle eregasten/survivors.

SamenLoop voor Hoop opbrengst ruim een ton

Wauw. Vreugde tot en met, toen er bekend werd gemaakt dat er in totaal € 101.405, — was opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek tegen kanker. Wat een opbrengst! Twintig procent van het totaalbedrag wordt gedoneerd aan Inloophuis De Cirkel. Een inloophuis waar informatie gegeven wordt en waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten en elkaar bijstaan.
*Want aan het einde van de dag is hoop en kracht alles wat je nodig hebt. Hoop dat alles beter gaat. Kracht om vol te houden zolang het nodig is.*

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Nora Leipzig

Nora Leipzig Team Ditisonzewijk.nl Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *