Corona is ook de oorzaak van het niet doorgaan van de Veteranendag op 27 juni dit jaar. Het eerbewijs voor al die honderdduizenden Nederlandse militairen, die met gevaar voor hun eigen leven, er mede aan hebben bijgedragen dat wij hier in dit land in vrijheid kunnen leven.

Die rellende personen die overal in Helmond en omgeving de zaak overhoop zetten, zouden hier eens goed over na moeten denken. Er zouden eens verplichtingen moeten komen voor de reljeugd en overige relschoppers. Dat ze verplicht moeten luisteren naar wat de veteranen te vertellen hebben, omtrent de inzet die zij gegeven hebben voor de vrijheid die we hier hebben. Er zijn er velen die de strijd voor onze vrijheid met de dood hebben moeten bekopen. Ook velen zijn gewond uit de strijd terug gekomen en zien met leedwezen, hoe de vrijheid waarvoor zij zich hebben ingezet, door velen wordt verkracht met al die rellen en vernielingen. Bijgaande een aantal foto’s van de Veteranendag in Den Haag van 2019. Het is toch onbestaanbaar, dat de burgemeester in een prachtige stad als Helmond , de stad op slot moet gooien met een noodverordening, om nieuwe rellen te voorkomen. Jongelui denk er eens goed over na, wat voor negativiteit je over je zelf afroept. Dat willen we toch niet, zeg nou zelf. Gooi het roer om en laten we weer teruggaan naar dat vreedzame Helmond, zoals we dat voor jaren geleden ook hadden. Want laten we een ding beslist niet vergeten, DAT WIJ HIER VAN DE VRIJHEID KUNNEN GENIETEN, IS NIET VAN ZELF SPREKEND.

Foto’s, Henk van Dijk veteraan

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van Ditisonzewijk.nl. In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *