‘Het vertrouwen in mijn lichaam is terug’

“Jarenlang begeleidde ik als resourcemanager mensen die door een reorganisatie hun baan gingen verliezen. Het was heel confronterend om ineens aan de andere kant van de tafel te zitten. Dat ík degene was die moest uitkijken naar ander werk, omdat ik door de gevolgen van een hersenvliesontsteking mijn functie niet meer kon doen.

Een tijd daarvoor was ik na het lopen van een marathon, heel ziek geworden. Teveel sporten en een stressvolle periode hadden mijn weerstand aangetast. Toen ik redelijk hersteld was en mijn leven weer probeerde op te pakken, werd al snel duidelijk dat ik niet meer de oude was. Mijn korte termijn geheugen was door de hersenvliesontsteking aangetast en ik kreeg last van epilepsie- en later van paniekaanvallen.

Het was vreselijk dat ik mijn lichaam niet meer kon vertrouwen. En mijn baan moest opgeven. Toch ben ik altijd positief gebleven. Ik was er immers nog, had gezonde kinderen, fijne vrienden en er waren nog genoeg dingen die ik wél kon. Ik volgde therapie om van mijn angsten af te komen en besloot van mijn passie voor sporten mijn werk te maken. Nu werk ik een paar ochtenden per week vrijwillig als fitnessinstructeur op een sportschool. Ik haal hier veel voldoening uit, het is fijn dat ik hiermee ook iets voor anderen kan betekenen.

Sporten is altijd mijn uitlaatklep geweest, voor en na mijn ziekte. Het heeft me in het ‘ravijn’ geduwd omdat ik voor mijn ziekte over mijn grenzen ging. Maar het heeft me ook veel gebracht en geholpen bij mijn herstel. Op mijn slechtste momenten gaf het me houvast: een wandeling, een fietstochtje, lekker bewegen en mijn hoofd leegmaken. Dankzij sport is het vertrouwen in mijn lichaam terug.”

Sigurdson  (55)

 

Meer verhalen over gezond en met plezier leven, lees de Link!

https://www.ggzoostbrabant.nl/digitaal/LINK-1-2019/index.html

biglogo-ggz

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door GGZ Oost Brabant

Wij staan voor 'gezondheid die je je eigen familie gunt' en zijn er voor burgers met complexe psychische zorgvragen. Voor hen bieden wij veilige menslievende zorg 'in het Brabantse land'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *