Verstrekkingsbeperking van uw persoonsgegevens

Verstrekkingsbeperking van uw persoonsgegevens. Alle inwoners van de gemeente zijn opgenomen in de Basisregistratie Personen (BRP). In de BRP staan gegevens zoals onder andere uw naam, geboortedatum, adres, ouders, en kinderen. Het belangrijkste doel van de BRP is de verstrekking van deze gegevens aan overheidsorganisaties en derden. Dit is namelijk geregeld in de wet BRP.

In sommige gevallen kunt u de verstrekking van uw gegevens tegenhouden.

Dit heet officieel ook wel verstrekkingsbeperking. De verstrekkingen aan overheidsorganisaties kunt u niet tegenhouden. Overheidsorganisaties hebben uw persoonsgegevens namelijk nodig voor hun (wettelijke) taken. Dit zijn bijvoorbeeld: de Belastingdienst, Sociale Verzekeringsbank (SVB), en Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) .

Aan sommige derden kunt u de verstrekking van uw gegevens wel tegenhouden. Derden zijn andere organisaties of personen, dan uzelf of de overheidsorganisaties. Dit zijn bijvoorbeeld: pensioenfondsen, Stichting Interkerkelijke Leden Administratie (SILA), advocaten, en particulieren. De gemeente verstrekt uw gegevens nooit zomaar aan derden.

Wilt u verstrekkingsbeperking aanvragen of wilt u meer informatie?

Kijk dan op www.helmond.nl/verstrekkingsbeperking. U kunt natuurlijk ook bellen met het Klant Contact Centrum via 14 0492. Dat kan elke werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *