Versoepeling van regels coronavirus

Dat de kappers maandag weer aan de slag mogen, was eigenlijk al geen nieuws meer gisteravond. Dat we in het openbaar vervoer vanaf 1 juni verplicht een mondkapje op moeten wel. Premier Mark Rutte zette in een persconferentie de lichte versoepelingen uiteen. 

Versoepelingen zijn er voor horeca, bioscopen en musea. De sportscholen zijn in september aan de beurt, mits de cijfers van het aantal nieuwe besmettingen laag blijven. Van grote evenementen is voorlopig helemaal geen sprake.

De Nederlandse aanpak van corona heeft goed gewerkt om de gevolgen van het virus onder controle te krijgen. Het risico is zeker nog niet weg, maar als we ons aan de belangrijkste maatregelen houden, komt er stapsgewijs wel meer ruimte. Het kabinet begint met het aanpassen van maatregelen in de buurt, lokaal. Dat geeft weinig drukte op straat, in het verkeer en in het openbaar vervoer. Dan volgen aanpassingen op regionaal niveau, dan op landelijk niveau. Het toestaan van groepen gaat van klein naar groot om alles zo beheersbaar en georganiseerd mogelijk te laten verlopen.

Vanaf maandag 11 mei is er dus iets meer ruimte. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit. Lees alle wijzigingen van de coronaregels op de site van de gemeente Helmond.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *