Verrassing voor ouderen aan hun deurklink

Op Bevrijdingsdag, kleurden de straten in Helmond rood-wit-blauw. Niet alleen met vlaggen, maar op veel plaatsen zag je ook ballonnen aan deurklinken of balkons. Dit was een initiatief van de lokale woningcorporatie woCom, die daarmee haar oudere huurders in Helmond wilde verrassen.

Tijdens de coronacrisis zijn er ook voor woCom veel uitdagingen om de dienstverlening en het contact met huurders zoveel mogelijk door te laten gaan. Daarbij worden veel mooie en creatieve initiatieven gezien. “Persoonlijk contact vinden wij heel belangrijk,” geeft buurtbeheerder Paulus Aarts aan. Hij kent vele Helmondse senioren en bedacht voor hen deze ballonnendag. “Want juist dat contact is tijdens de coronapandemie voor ons een stuk moeilijker geworden. Een bezoekje aan oudere huurders, die nu extra kwetsbaar en een stuk eenzamer zijn, zit er even niet in. WoCom is wel telefonisch bereikbaar, maar minder zichtbaar in de wijk. Via de ballonnen wilden we laten weten dat we aan ze denken. Dat we er even goed voor ze zijn. Juist nu.”

Honderden ballonnen

Op Bevrijdingsdag ging Paulus daarom met zeven collega’s op pad. Met de herkenbare woCom-busjes én honderden ballonnen. In verschillende wijken van Helmond brachten zij, vanwege 75 jaar bevrijding, vele 75-plussers een bezoek. Elke bewoner kreeg een ballon aan de deurklink gehangen. Als verrassing. “Ja, en wij waren net zo verrast toen bewoners de ballonnen aan hun balkons vastknoopten,” vertelt Reggie van der Ven, één van de andere ballonnenbezorgers. “Dat zorgt dan toch voor de verbinding die ook wij bij woCom zo missen. Dat laat zien dat we hier samen doorkomen in Helmond. En door de ballonnen bij een lokale ondernemer te kopen, helpen we ook die een beetje deze moeilijke periode door.”

Hulp nodig?

WoCom wil tenslotte huurders, die geraakt worden door de coronacrisis, oproepen zich vooral te melden: “Misschien kunt u door de gevolgen uw huur niet of niet helemaal betalen. Of maakt u zich zorgen om uw buren omdat ze op leeftijd zijn. Misschien zit u verlegen om een praatje. Neem dan gerust contact met ons op.”

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *