Verlies van gezondheid:

Verlies van gezondheid: van vechten naar kracht. 

Woensdag 27 november om 19.30 uur verzorgt Noëlle Loomans-Kuijpers, psychosociaal therapeut / psycholoog i.o. een lezing over verlies van gezondheid: van vechten naar kracht. De gratis lezing wordt gehouden in regionaal inloophuis De Cirkel, Evertsenstraat  19 in Helmond.

 De lezing zal gaan over het verlies van gezondheid. Mentale gezondheid met name. Want naast het lichamelijke vechten tegen kanker vindt er ook een psychisch proces plaats. Dikwijls komen deze klachten niet direct naar voren. Het is vaak lastig om gevoelens die spelen bespreekbaar te maken. Zowel binnen de naaste omgeving als naar de hulpverlening. Op deze avond bespreekt ze ook hoe je middels deze inzichten je mentale kracht kunt versterken.

Verlies

Noëlle Loomans-Kuijpers is werkzaam in haar praktijk ‘Therapiepraktijk Amiant’ in Asten. Binnen haar praktijk heeft ze zich gespecialiseerd in rouw en verlies begeleiding en therapie. Bij Rouw en verlies denken we in eerste instantie aan het verlies van een overlijden van een dierbare. Maar verlies heeft meerdere aspecten. Verlies van gezondheid bijvoorbeeld neemt een belangrijke plaats in haar aandachtsgebied. Naast rouw en verlies therapie werkt ze  ook met ACT-therapie, EMDR en beeldende therapie. Dit kan zijn binnen een individuele setting, maar er worden ook lotgenotengroepen georganiseerd, lezingen en ontmoetingsavonden.

 

Bekijk hier  rechtstreeks de video waarin zij verteld wat zij in haar praktijk doet.

Bezoek hier de website.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Inloophuis de Cirkel

Inloophuis de Cirkel voor kankerpatiënten en hun naasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *