Aandacht voor fiets en bromfietsverbod in centrum Helmond

In het centrum van Helmond zijn nog steeds (brom)fietsers die te pas en onpas fietsen of rijden over de winkelstraten. Dit is niet toegestaan. Vanaf vandaag, dinsdag 30 juni zijn door het centrummanagement opvallende stickers op de bestrating geplakt om iedereen op het verbod te wijzen. 

Dit is gedaan na contact met de politie en de gemeente. De fietsende passanten zijn een doorn in het oog voor veel bezoekers en ondernemers in het centrum. De acties die sommige brom- en/of snorfietsers uithalen worden zelfs omschreven als  levensgevaarlijk. Het is wachten tot het fout gaat als er niks wordt gedaan. Daarom slaan de ondernemers, centrummanagement en de politie nu de handen ineen om deze overlast terug te dringen.

Er geldt een verbod voor (brom)fietsers tussen 09.00 en 21.00 uur. De winkelstraten zijn dan aangemerkt als voetpad. Handhaving en politie zullen vanaf 1 juli 2020 een zerotolerance beleid voeren op (brom)fietsers die dit verbod negeren. Wie toch fietst of rijdt door de winkelstraten riskeert een boete van 55 euro.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Helmond Marketing

Helmond Marketing verbindt! Wij spelen een actieve rol in de Helmondse samenleving. Samen met u ontwikkelen wij middelen om de stad op een eenduidige manier te vermarkten.

Dit artikel heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *