Veiligheidsregio maakt zich zorgen over Van Rooi Meat

Van Rooi Meat ligt de komende maanden onder de loep van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (VRBZO). Dat zegt VRBZO maandagmiddag na berichtgeving van de NOS over Van Rooi. De NOS meldde dat medewerkers van Van Rooi Meat onder druk werden gezet om gezondheidsverklaringen vals in te vullen.

“Het Regionaal BeleidsTeam (RBT) maakt zich hier zorgen over, want ‘het leiderschap op de werkvloer lijkt niet geheel onder controle’, zegt RBT in een persbericht. De voorzitter van de Veiligheidsregio, tevens burgemeester van Eindhoven, John Jorritsma heeft een toelichting ontvangen van Van Rooi Meat waarop hij reageet met: Ik zie het genuanceerd. Ik heb zowel de berichtgeving van de NOS gezien als de verklaring gelezen die Van Rooi mij dit weekend daarover heeft gegeven. Daarnaast heeft de DPG (Directeur Publieke Gezondheid) mij bevestigd dat er tweewekelijks contact is met de arbo-arts van het bedrijf en de arts infectieziektenbestrijding (IZB), waaruit blijkt dat er daadwerkelijk wekelijks mensen aan de poort naar huis worden gestuurd. Ook zijn er sinds 15 juni geen positieve COVID-19 gevallen meer bekend bij de GGD.

Onvoldoende naleving

Het Regionaal BeleidsTeam vat de geluiden van de medewerkers op als onvoldoende naleving van de coronamaatregelen. “Daarom worden onder regie van VRBZO onaangekondigde controles uitgevoerd op de health checks aan de poorten. Dat gebeurt door de GGD”, staat in het persbericht.  De veiligheidsregio blijft in overleg met de NVWA en de arbeidsinspectie. Daarnaast gaan de tweewekelijkse contacten tussen de arbo-arts van Van Rooi en de arts IZB van de GGD nog ten minste twee maanden door, dus op zijn minst tot 1 oktober.

De fractie Helder Helmond stelde gisteren vragen aan burgemeester en wethouders over de gang van zaken bij Van Rooi Meat.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Liam Toll

Liam Toll volgt namens Ditisonzewijk - Helmond de Helmondse politiek en heeft tevens een wekelijkse column op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *