Veelzijdig Polaris blijft koploper

Met twee afwezige midvoors, Steff de Vries als gelegenheidsmidvoor en Mike Bijsterveld weer in de basis ging Polaris een lastige uitwedstrijd tegemoet in Baarlo.

Op 16-16 in set 1 waren het de Helmonders die nog extra gas konden geven. Via 17-18 en 20-22 werd de eerste set binnengehaald (21-25). Ook de tweede set werd sterk begonnen met een 1-4 voorsprong. Op 10-12 stokte de machine plots; rally’s werden verloren, het spel van Polaris was net iets minder verzorgd en eigen foutjes bracht de koploper in de 3e divisie in de problemen. Tupos rook haar kans en wist de tweede set eenvoudig te winnen: 25-20. In set 3 wist Polaris het initiatief toch weer terug te pakken, met een sterke service als wapen en de goed op dreef zijnde buitenaanvallers Mees Sengers en Mike Bijsterveld: 20-25 setwinst. In de vierde set zette Tupos nog 1 keer alles op alles en nam het een 2-0 voorsprong. Luc van Bree wist vervolgens zowel Steff de Vries als Yannick van de Ven goed te bedienen en gesteund door een sterk passende Cas Heezemans kon Polaris haar vertrouwde spelletje spelen. Via 20-25 werd de 1-3 overwinning zeker gesteld. Coach Hans van Steenis verbaast zich af en toe over de flexibiliteit in zijn team, de jonge spelers zijn in staat om noodgedwongen op diverse posities te spelen, zonder dat dit ten koste gaat van het resultaat. Polaris blijft door deze overwinning gedeeld koploper in de 3e divisie en ontvangt volgende week in sporthal ’t Hout middenmoter TFC/Saturnus uit Uden (19.00 uur)

De Polaris vrouwen trakteerden het publiek op een prachtige middag tegen het Limburgse VC Landgraaf, dat op de ranglijst kort achter de jonge Helmondse ploeg staat.

De strijd om een stabiele middenmootplaats werd door de ploeg van trainer-coach Ellen van Bree met enige fortuin in het voordeel beslecht. Nadat Polaris in de eerste set profiteerde van een zwak begin van VC Landgraaf (25-17), gaf Polaris de tweede set zo maar weg in de eindfase (19-25). Er ontspon zich hierna een prachtig en spannend gevecht, waarbij lange rally’s de boventoon voerden. Het kwartje viel in set 3 en set 4 net in het voordeel uit van de thuisploeg. Op 24-23 in de derde set scoorde Janneke de Vries via het net een service-ace, in de vierde set maakte jongeling Sandra Teller op 4-11 achterstand haar invalbeurt volledig waar, en had ze met enkele goede services en enkele mooie aanvallen een belangrijk aandeel in de nipte 26-24 setwinst. Zoals vaker dit seizoen was spelverdeelster Febe van den Reek weer fantastisch op dreef, en was libero Anouk van Bree verdedigend uitstekend bezig.
Ellen van Bree na afloop : ‘Het team gaat elke week beter spelen, en gelukkig vallen de setjes nu de goede kant uit. Dat heeft alles te maken met vertrouwen en dat stijgt natuurlijk na een aantal overwinningen’. Komende zaterdag gaat de ploeg proberen te stunten bij VC Jokers in Maastricht,  de ongenaakbare koploper van promotieklasse D (19.00 uur).

Screenshot_20191130-213816_Gallery        30 Nov 2019 D1 foto 2

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *