Van Rooi Meat baart Helder Helmond grote zorgen

Dit keer kwam  zondag de NOS met nieuws omtrent slachterij Van Rooi Meat uit Helmond. Medewerkers zouden de afgelopen twee maanden met coronaklachten hebben gewerkt. De GGD zou niet weten of er werknemers getest worden. Over deze situatie stelt de fractie Helder Helmond vragen aan burgemeester en wethouders.

https://helderhelmond.nl/ wil weten hoe het mogelijk is dat de GGD niet op de hoogte is. “En dat bij een slachterij die eind mei nog twee weken dicht moest vanwege vele besmettingen op de
werkvloer.” Is Van Rooi Meat niet verplicht om medewerkers te testen bij klachten, vraagt Martijn Rieter van Helder Helmond zich af.

Gezondheidsverklaring

De GGD wilde na de sluiting in mei dat alle werknemers iedere ochtend een gezondheidsverklaring moesten invullen. Het blijkt nu, aldus de NOS, dat bij de GGD niet bekend is hoeveel medewerkers ook daadwerkelijk invullen dat ze klachten hebben. Die informatie wordt om privacy-redenen niet gedeeld door http://www.vanrooimeat.nl/nl/home/.
“Waarom is er niet gewoon periodiek getest? En zijn de GGD en Veiligheidsregio bereid om dat nu alsnog te gaan doen?” Rieter wil weten of essentiële (niet gedeelde) informatie bij Van Rooi Meat kan worden opgeëist.

Controles

De GGD en Veiligheidsregio zien in de bevindingen van de NOS aanleiding om direct nieuwe maatregelen aan te kondigen bij het bedrijf. Zo komen er onaangekondigde controles van de gezondheidsverklaringen. Volgens de GGD werden deze controles eerder van tevoren aangekondigd ‘op basis van vertrouwen’. Rieter: “Hoezo werden controles vooraf aangekondigd? Dit heeft toch geen effect? Sowieso het ‘op basis van vertrouwen’ controleren vinden we zeer opmerkelijk”, schrijft Rieter. Hij is benieuwd of GGD en Veiligheidsregio bereid zijn om een onderzoek te starten naar de gehele situatie waarbij ook het eigen handelen wordt meegenomen.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur Ditisonzewijk.nl Helmond en Omroep Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *